ειδήσεις

Το συνέδριο της Sony στο E3

Η Sony παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες της και τα νέα αξεσουάρ για το PS3 και με αυτόν τον τρόπο να πάρει θέση στον ανταγωνισμό. Επίσης, δεν βλάπτει να τονίσουμε ότι το 3D στο PS3 μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη των 3D HD τηλεοράσεων, όπως έκανε και με το Blu-Ray. Μαζέψαμε τα καλά, τα κακά, τα άσχημα, και αυτά που έλειπαν από την παρουσίαση της Sony στο E3.
ΤΑ ΚΑΛΑ -Απίθανα Demo του Playstation Move
Μπορείτε να το πείτε Wii HD αν θέλετε αλλά το demo του Sorcery ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και άψογο σε σύγκριση με το προβληματικό demo του Zelda στην παρουσίαση της Nintendo. Η ρίψη ξορκιών στους εχθρούς και στο πάτωμα για να δημιουργηθούν φράγματα φωτιάς ήταν καλά φτιαγμένο. Το να γέρνεις το χειριστήριο του PS Move προς τα πίσω, μιμούμενος του να πίνεις ένα φίλτρο, ήταν μια καλή κίνηση η οποία δείχνει τις δημιουργικές ικανότητες του PS Move.
Ανακοινώσεις- Έκπληξη
Η κυκλοφορία ενός νέου Twisted Metal για το PS3 ήταν ένα καλό κλείσιμο για την παρουσία ση της Sony. Οι fans του Playstation έλιωναν για μια επιστροφή του κορυφαίου παιχνιδιού αυτοκινητιστικών μαχών. Η ανακοίνωση του infamous 2 ήταν μικρότερη έκπληξη, αφού είχε αποκαλυφθεί από το GameInformer, αλλά άξιζε να το δούμε και αυτό. Κανένα από τα προηγούμενα όμως δεν ξεπερνάει την ανακοίνωση της υπηρεσίας Steam της Valve η οποία έρχεται στο Playstation Network μαζί με το Portal 2.
Εντυπωσιακό Demo του Killzone 3 σε 3D
Όλοι φόρεσαν τα γυαλιά τους στο ξεκίνημα της παρουσίασης και συναρπάστηκαν από το Killzone 3 σε 3D. Αγνοώντας το 3D, το παιχνίδι από μόνο του δείχνει πόσο έξυπνα η Guerrilla Games εξελίσσει το franchise της. Η πρόσθεση του Jet Pack επιτάχυνε φαινομενικά τη μάχη και τη δράση του παιχνιδιού σε σχέση με το Killzone 2, κάτι το οποίο ήταν μια ωραία έκπληξη.
Ημερομηνία κυκλοφορίας του Gran Turismo 5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μετά από μια υπομονή 4 χρόνων, το Gran Turismo έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας τις 2 Νοεμβρίου 2010.
LittleBigPlanet 2
Η συνέχεια του αυθεντικού “Παίξε, Φτιάξε, και Μοιράσου” τίτλου παρουσίασε ένα παιχνίδι το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους δημιουργικούς παίκτες να φτιάξουν τα δικά τους mini-games πέρα από το κανονικό. Τα πάντα από αγώνες αυτοκινήτων, σούμο πάλη, μέχρι και σκοπευτικά είναι πιθανά. Είχαν ακόμα και ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS).
ΤΑ ΚΑΚΑ -Πολύ μπλα μπλα…
Η 2ωρη παρουσίαση της Sony κυριαρχήθηκε από την ομιλία τόσο όσο και από τα παιχνίδια. Μόνο το ξεκίνημα που ήταν 25 λεπτά περιελάμβανε το demo του Killzone 3, ένα μοντάζ, και πολλααα λόγια. Μετά είχε πάλι ομιλίες για την συμφωνία με την Coca-Cola και μετά πάλι με τον Kevin Butler. Η Sony θα μπορούσε άνετα να κόψει το συνέδριό της σε 1.30 ώρα αν αφαιρούσαν λίγες από τις πολλές “σάλτσες”, οι οποίες κούρασαν αρκετούς.
Το Tiger Woods PGA Tour 11 με το PS Move
Εντάξει, μπορεί το PS Move να είναι πολύ ακριβές. Ο επιδεικνύων της EA Sports πάλεψε με το παιχνίδι, όχι εξαιτίας κάποιου προβλήματος με το χειριστήριο, αλλά επειδή το Move από την πολύ ακρίβεια έβρισκε προβλήματα στην κίνηση του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μερικές βόλτες μέσα από κάποιες παγίδες άμμου και μια υψηλή βαθμολογία. Πρέπει να ειπωθεί ότι ο χειρισμός για αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μην είναι τόσο δύσκολος για να παραμένει το παιχνίδι διασκεδαστικό.
Playstation Plus
Η προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία για το Playstation Network παρουσιάστηκε με μια μουγκή αποδοχή από το κοινό. Στους gamers δεν αρέσει να πληρώνουν έξτρα και ειδικά για πράγματα που είχαν μέχρι τώρα δωρεάν. Το Playstation Plus δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς η υπηρεσία θα κοστίζει 50$ το χρόνο και θα προσθέσει αποκλειστικά demo και προσβάσεις σε beta εκδόσεις μαζί με εκπτώσεις σε παιχνίδια. Όλα αυτά ήταν δωρεάν πριν. Τα δωρεάν παιχνίδια που προσφέρονται με την προϋπόθεση να έχεις συνδρομή μπορεί να το κάνουν να αξίζει για κάποιους, αλλά μπορεί και όχι για άλλους. Τουλάχιστον το online gaming θα παραμείνει δωρεάν, όπως ήταν αναμενόμενο.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ -Το υλικό είναι πολύ ακριβό
Το gaming δεν ήταν ποτέ ένα φθηνό χόμπι και η Sony βέβαια δεν έχει βοηθήσει (καμία δηλαδή από τις τρείς μεγάλες έχει). Ενώ το να παίζεις Killzone 3 σε 3D και με το PS Move ακούγεται συναρπαστικό, αλλά είναι και ακριβό. Για να παίξεις ένα παιχνίδι σε single player χρησιμοποιώντας το PS Move και το Navigation controller (PS Move bundle με EyeToy + Navigation Controller) θα χρειαστείς μια επένδυση των 130$ και αυτό χωρίς την τιμή του παιχνιδιού. Τα πράγματα είναι πιο ακριβά αν θες να παίξεις με τους φίλους ή την οικογένειά σου καθώς το χειριστήριο του Move έχει 50$ και το Navigation controller άλλα 30$.
Το 3D gaming θα είναι επίσης μια ακριβή πρόταση καθώς τα γυαλιά μόνα τους θα έχουν το καθένα γύρω στα 150$, ενώ οι 3D HD τηλεοράσεις ξεπερνάνε τα 1.000$. Ναι, οι τιμές λογικά θα πέσουν, αλλά η Sony χώνει βαθειά το χέρι στην τσέπη των gamers. Το ερώτημα είναι, πόσοι θα τα αγοράσουν; Το κόστος θα περιορίσει πραγματικά τον αριθμό αυτών που θα απολαύσουν τα καινούργια αυτά χαρακτηριστικά του PS3.

About Freegr network

Από το Blogger.