ειδήσεις

Internet μέσα απο το δίκτυο της ΔΕΗ...

Είναι γνωστό πως κάθε οικιακό δίκτυο Wi-Fi εξασφαλίζει τη διασύνδεση όλων των συμβατών ηλεκτρονικών συσκευών μεταξύ τους και με το Ιντερνετ, και μάλιστα με δυνατότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων ώστε να είναι κανείς σίγουρος πως τα αρχεία του δεν θα υποκλαπούν.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως τα ασύρματα δίκτυα δεν έχουν και μειονεκτήματα: οι ταχύτητες αναμετάδοσης αγγίζουν τα όριά τους, ενώ συχνά εμφανίζονται προβλήματα σήματος όταν μεταξύ του ασύρματου router και του τερματικού παρεμβάλλονται αρκετά φυσικά εμπόδια, όπως για παράδειγμα τοίχοι. Επίσης, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν για τις πιθανές επιπτώσεις που έχει στον άνθρωπο η ακτινοβολία από τα δίκτυα Wi-Fi.
Γι’ αυτό και η τεχνολογία Powerline (ή αλλιώς τεχνολογία HomePlug) αξιοποιεί το υπάρχον ηλεκτρικό κύκλωμα της κατοικίας για τη μεταφορά δεδομένων. Οπως για παράδειγμα κάνουν οι Powerline Ethernet Adapter της σειράς F5D4074CR που βρήκαμε στο «Πλαίσιο» – οι αντάπτορες της Belkin δηλαδή οι οποίοι, με τη βοήθεια της εν λόγω τεχνολογίας, έρχονται να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση ενσύρματης δικτύωσης σε όλο το σπίτι, χωρίς όμως τον «πονοκέφαλο» των πρόσθετων καλωδιώσεων. Με αποτέλεσμα, να έχετε πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσα από τις πρίζες του ρεύματος.
Η δημιουργία του δικτύου είναι μάλιστα εξαιρετικά απλή: το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τουλάχιστον δύο Ethernet Adapter ώστε, συνδέοντάς τον έναν αντάπτορα με τον router και στη συνέχεια με την πλησιέστερη πρίζα, να μετατρέψετε το δίκτυο της ΔΕΗ σε δίκτυο… Ιντερνετ. Ετσι, όταν χρησιμοποιήσετε τον δεύτερο Ethernet Adapter για να συνδέσετε οποιονδήποτε υπολογιστή, laptop ή παιχνιδοκονσόλα σε οποιαδήποτε πρίζα –και υπό την προϋπόθεση πως όλες οι γραμμές ρεύματος του σπιτιού καταλήγουν στον ίδιο «πίνακα»– τότε το σήμα θα μεταφέρεται χωρίς παρεμβολές. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω προεργασία, αφού οι αντάπτορες πραγματοποιούν αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις

About Freegr network

Από το Blogger.