ειδήσεις

Οι hot mobos θηρία του χειμώνα!

Στο round 2 της νέας μάχης για την κατάκτηση της πλατφόρμας X58, ένα χρόνο μετά την EVGA που έσπασε κάθε όριο στο overclocking όσο κανένα άλλο προϊόν με τις μητρικές της Ε759 και Ε760, σειρά στην κούρσα παίρνουν οι πιο γνώριμες μας ASUS, Gigabyte και MSI.
Η EVGA τις ανάγκασε να πάνε πίσω στο εργαστήριο, να πιασουν τα μολύβια στους μπάγκους και να σχεδιάσουν απο το μηδέν τα θηρία τους. Με το λανσάρισμα του i7-980x golftown μαζί με την υποστήριξη του SATA 6G και του USB3 ελεγκτών απο την Marvell και την NEC έδωσαν την δικαιολογία να βελτιωθούν. Τώρα κάποιος μήνες μετά έβγαλαν στον δρόμο τα τέρατα με σκοπό να αγωνιστούν ώστε να επωφεληθούν τα κέρδη απο τις πωλήσεις χάρη στην μακροβιότητα της πλατφόρμας Χ58.
700$ για motherboard ενος socket είναι χρήμα!!!! Αυτήν η επιλογή είναι πολύ πιο πάνω απο τα επιτρεπτά όρια. Ωστόσο αν και αυτη είναι η φύση της αγορας για τα high-end προϊόντα δεν μπορώ να σκευτώ έναν καλό λόγο γιατί μια μητρική πλακέτα που έχει σχεδιαστεί γύρω από μία βαριά καινούρια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική να έχει τόσο υψηλή τιμή. Παρόλα αυτά η Gigabyte X58A-UD9 κατάφερε το απροσδόκητο η βάση του σχεδιασμού της είναι κάτι το de- facto σε σχέση με τις χαμηλότερου κόστους ανταγωνίστριες της χρησιμοποιόντας δύο chipset Nvidia NF200 ώστε να αποδώσει four way SLI δυνατότητες.
Σε γενικές γραμμές, όλλες αυτές οι μητρικές κοστίζουν πάνω απο 200-250$ πιο ακριβές δηλαδή απο τις mainstream μητρικές που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης.ο λόγος ύπαρξης τους είναι να προσφέρουν ένα ποιο σθεναρο overclocking ,καλύτερη διάταξη, σπουδαία ψύξη και τελος ένα overclocking central BIOS. Συνεπώς, οι μητρικές πλακέτες αξίζει να εξετάσοτουν από όσους από εμάς έχουν πολύ ειδικές ανάγκες overclocking πέρα από τις συμβατικές.
Αρθρο απο το pcsteps.gr

About Freegr network

Από το Blogger.