ειδήσιες

To Microsoft Slides τα χώνει στο Google Street View.


Οι ερευνητές της Microsoft έχουν αναπτύξει ένα νέο λογισμικό πακέτο με το όνομα Street Slide, που αφήνει το Google Street View να μοιάζει με απλό πεζοπόρο. Το Street Slide προσθέτει ένα επιπλέον σημείο παρατήρησης επιπρόσθετα στις υπάρχουσες πανοραμικές 'φούσκες' . Όπου και αν 'σταθείς' στο Street View, για παράδειγμα μπορείς να δεις μία τέλεια πανοραμική εικόνα 360 μοιρών γύρω σου. Όμως ο μόνος τρόπος να κοιτάξεις παρακάτω στο δρόμο είναι με το να εστιάσεις προ τα εκεί, που μειώνει την ανάλυση της εικόνας , εξαναγκάζοντας τους χρήστες να μπουν στην επόμενη φούσκα για να δουν κοντύτερα.
Η πλοήγηση μιας τέτοιας συλλογής φωτογραφιών είναι περίτεχνη και παρόμοια με το να αναζητάς μια δεδομένη τοποθεσία περπατώντας: περπατάς κατά μήκος του δρόμου κοιτώντας γύρω σου, μεχρι να βρεις το σημείο που σε ενδιαφέρει. “Αναφέρει το έγγραφο της Microsoft.
Mε το Street Slide , οι χρήστες πάλι έχουν τις πανοραμικές φούσκες, αλλά μπορούν να πάνε πίσω σε μια ευρύτερη πανοραμική θέα του δρόμου, κάνοντας ευκολότερο να βρεις καταστήματα ή το να κοιτάξεις παρακάτω στον δρόμο. Οι φωτογραφίες του Street Slide είναι ουσιαστικά πανοραμικές εικόνες που προβάλλονται στο επίπεδο ανά 2 μέτρα, ολισθαίνοντας γύρω κατά μήκος του δρόμου φαίνεται σαν να πηγαίνεις προς τα πίσω ή να κοιτάζεις αριστερά ή δεξιά παρά σαν να ζουμάρεις προς τα έξω.
“Η δυναμική εναλλαγή της ευθυγράμμισης και των φανερών κομματιών της εικόνας εξομοιώνει μια ψευδό-προοπτική εικόνα του πλαϊνού δρόμου από απόσταση , που αυξάνει την αίσθηση της παρουσίας στο χώρο. Καθώς η λωρίδα του της φωτογραφίας αφήνει κομμάτια πάνω και κάτω από την εικόνα, οι ερευνητές πρόσθεσαν εργαλεία πλοήγησης, έναν χάρτη, τα ονόματα των δρόμων, τις διευθύνσεις των κτιρίων , ακόμη και λογότυπα των καταστημάτων. Σε δοκιμές χρηστών τα Street Slide, οι χρήστες βρήκαν μια τοποθεσία σε μέσο όρο 1 7δευτερόλεπτα γρηγορότερα από ότι με το Google Street View, σύμφωνα με την Microsoft.

About Freegr network

Από το Blogger.