ειδήσεις

Η εικονική ασφάλεια και ανωνυμία στο Internet...

Οταν ο Πίτερ Εκερσλι έκανε «κλικ» σε μια από τις πιο δημοφιλείς online υπηρεσίες εύρεσης εργασίας στις ΗΠΑ, δεν έμεινε «μόνος» του για πολλή ώρα. Χρησιμοποιώντας λογισμικό που παρακολουθεί τα προγράμματα που «τρέχουν» στην ιστοσελίδα «CareerBuilder.com», ο ερευνητής του Electronic Frontier Foundation, του οργανισμού υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των χρηστών του Ιντερνετ, διαπίστωσε ότι τον υπολογιστή του παρακολουθούσαν τουλάχιστον 10 προγράμματα που καταγράφουν τις διαδικτυακές κινήσεις των χρηστών. Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν είχε ιδέα τι πρόκειται να γίνουν στη συνέχεια τα προσωπικά δεδομένα του. Αυτό αναφέρει η 'Ημερησία'.
Η εμπειρία του βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει για την μελλοντική διαμόρφωση της ζωής στον Παγκόσμιο Ιστό, η οποία σε κάθε περίπτωση έχει πολύ πραγματικές επιπτώσεις και στον αληθινό «φυσικό» κόσμο. Οι ψηφιακοί φάκελοι που καταρτίζουν οι επιχειρήσεις από τα στοιχεία των αναζητήσεων των χρηστών και τις άλλες διαδικτυακές τους συνήθειες γίνονται όλο και πιο περιεκτικοί. Την ίδια στιγμή, ένας τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων διαρρέει ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, με τα 500 εκατ. των χρηστών της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Facebook να αποτελούν τα πιο ευάλωτα «θύματα» απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑ
Διαβάσαμε και στο μεταφρασμένο κείμενο του adslgr.com ότι 'Η μη ανωνυμία είναι το μέλλον του web σύμφωνα με την γνώμη του CEO της Google, τον Eric Schmidt. Αναφέρθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην Techonomy Conference όπου τονίστηκε το πώς προκαλεί αλλαγές ή οι αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει η τεχνολογία στην κοινωνία. Το μήνυμα που μετέδωσε ο Schmidt είναι ότι η ανωνυμία είναι κάτι επικίνδυνο κι οι κυβερνήσεις θα ζητήσουν ένα τέλος σε αυτό'. Το σχόλιό μας είναι ότι όταν ο ειδικός του Γουγλη στην αναφορα του εμπλεκει τις Κυβερνησεις προφανως υπαρχει προθεση να χειραφετηθει το δικτυο και να αρθουν ελευθεριες με προφασεις, απο εκει και περα η μη ανωνυμια σημαινει παγκοσμιοπιηση και ελεγχο των παντων. Μονο οσοι θα ελεγχουν θα ειναι τελικα ΑΝΩΝΥΜΟΙ. Αυτο δεν το εχετε σκεφτει?

About Freegr network

Από το Blogger.