ειδήσεις

Intel Turbo Boost 2.0 για τους πηρύνες...

Η Intel σχεδιάζει να ενσωματώσει άμεσα στους επεξεργαστές της αρχιτεκτονικής Sandy-Bridge μια ενισχυμένη έκδοση του Turbo Boost. Η συγκεκριμένη τεχνολογία που άλαλξε τα δεδομένα αποδεικνυέι ότι με το Turbo Boost απενεργοποιούνται, ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή, ορισμένοι πυρήνες ενώ οι υπόλοιποι όταν χρειάζεται υπερσυγχρονίζονται.
Η συγκεκριμένη βελτιωμένη παρουσία του δίνει το παρών και στη νέα έκδοση, ωστόσο αναμένεται οτι θα εφαρμοστεί και στον ενσωματωμένο πυρήνα γραφικών. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η απόδοση του GPU ανεξάρτητα από τους πυρήνες του επεξεργαστή. Έτσι θα μπορεί να επιτευχθούν υψηλές επιδόσεις σε μικρή ενεργειακή κατανάλωση.
Στα ενδότερα πάντως με τους πολλούς πυρήνες του επεξεργαστή η νέα έκδοση του Turbo Boost αξιοποιώντας την λογική των εσωτερικών αλγορίθμων, θα μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση προσφέροντας παράλληλα περισσότερα περιθώρια για overclocking. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα έκδοση του Turbo Boost δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η Intel αλλα από ότι φαίνεται αν εφαρμοστεί κατά κόρον μπορεί να επιφέρει πολλά αποτελέσματα....
ΠΗΓΗ: Fudzilla, pcnews

About Freegr network

Από το Blogger.