ειδήσεις

Southbridge με υποστήριξη USB 3.0 από AMD

Σχεδόν 1 ρόνο τώρα κυκλοφορούν motherboard με υποστήριξη στα νέα πρότυπα USB 3.0 (SuperSpeed) και SATA 6Gb/s ωστόσο η υιοθέτηση τους από τους κατασκευαστές chipset θα λέγαμε πως είναι απογοητευτικά αργή. H AMD με το νέο Southbridge SB850 υποστηρίζει το πρότυπο SATA 6 Gb/s αλλά η Intel δείχνει να έχει ανακλαστικά... κάμπιας.
Tο Southbrdge της AMD, SB850 μπορεί να προσφέρει γηγενή υποστήριξη σε έξι υποδοχές SATA 6Gb/s αλλά δεν υποστηρίζει το πρότυπο USB 3.0. Kανένα επίσης chipset υποστήριξης της Intel στην αγορά δεν υποστηρίζει κάποιο από τα USB 3.0 ή SATA 6Gb/s πρότυπα και όσοι κατασκευαστές motherboard επιθυμούν να τα υποστηρίξουν στα μοντέλα τους ενσωματώνουν αναγκαστικά ξεχωριστούς ελεγκτές.
ΝΕΩΤΕΡΕΣ πληροφορίες που προέρχονται από κατασκευαστές motherboard, αποκαλύπτουν ότι η AMD σχεδιάζει ένα νέο Southbridge chipset που θα παρέχει εκτός από υποστήριξη στο πρότυπο SATA 6Gb/s επιπλέον γηγενή υποστήριξη στο πρότυπο USB 3.0 (θα διαθέτει ενσωματωμένο ελεγκτή, όπως συμβαίνει με τα σημερινά chipsets που διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή USB 2.0 ). H κίνηση της AMD αποτελεί επακόλουθο της πρόσφατης συνεργασίας της εταιρείας με τον Renesas, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του ιδιαίτερα δημοφιλούς ελεγκτή NEC uPD720200, για την προώθηση του USB 3.0 ως βιομηχανικού προτύπου καθώς και την καθιέρωση ενός νέου universal UASP driver μοντέλου για τους ελεγκτές USB 3.0. Tο νέο Southbridge της AMD για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Hudson D1 και θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2010

About Freegr network

Από το Blogger.