ειδήσεις

Οικονομικό το BlackBerry Playbook

Το πρώτο Tablet von RIM σύμφωνα με τον Jim Balsillie, αντιπρόεδρο της εταιρείας, θα διατίθεται σε μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή: θα κοστίζει λιγότερο από 500 δολάρια, κάτι που αντιστοιχεί σε 300 ευρώ περίπου. Έτσι το Playbook θα είναι σαφώς φθηνότερο από το Samsung Galaxy Tab, το οποίο χωρίς συμβόλαιο θα το βρείτε σε τιμή παραπάνω από τα 600 ευρώ, αλλά και το πιο απλό iPad – που στις ΗΠΑ διατίθεται στα 499 δολάρια.
Και σε αντίθεση με τη φθηνή έκδοση του iPad, το Playbook διαθέτει μερικές λειτουργίες που πολύ θα ήθελαν να είχαν οι φαν της Apple. Το PlayBook πληροί όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά στη φορητότητα του – ζυγίζει 400 γραμμάρια, έχει πάχος 10 χιλιοστά και διαστάσεις 130x193. Η ΗD οθόνη του 7” λειτουργεί σε ανάλυση 1.024x600 pixels.
To Τablet υποστηρίζεται από ένα διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, ενώ χρησιμοποιεί το BlackBerry Tablet OS, με λειτουργίες multitasking. Κατά τα άλλα διαθέτει 1GB μνήμη, μια μπροστινή κάμερα στα 3MPixels και μια κάμερα στην πίσω πλευρά του στα 5MPixels. Έτσι βιντεοδιασκέψεις και εγγραφές HD μπορούν να λάβουν χώρα ταυτόχρονα. Για το video output υπάρχει μια υποδοχή HDMI, όπως και μια υποδοχή Micro USB. Οι ασύρματες συνδέσεις του υποστηρίζονται από τα n-WLAN και Bluetooth 2.1.
Το Blackberry Playbook θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 αρχικά στις ΗΠΑ. Το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους θα διατεθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

About Freegr network

Από το Blogger.