ειδήσεις

Wikileaks: η Κίνα υπόλογη για το hacking στη Google

Αρχές του έτους η Google είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της όταν ανακοίνωνε την απόσυρση της από την Κίνα. Αιτία οι επιθέσεις hackers στους servers της εταιρείας για τις οποίες τότε είχε κατηγορηθεί η Κίνα. Τα διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτει η WikiLeaks επιβεβαιώνουν και επίσημα την υποψία.
Οι 'New York Times', που ασχολήθηκαν με την αξιολόγηση των 250.000 απόρρητων εγγράφων της WikiLeaks, εντόπισαν και έγγραφα στα οποία γίνεται αναφορά στην επίθεση των servers της Google. Σε αυτά αναφέρεται ότι ένας Κινέζος πληροφοριοδότης με τον οποίο είχε σχέσεις η αμερικανική πρεσβεία είχε επιβεβαιώσει ότι η κινέζικη κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη γι΄ αυτές τις επιθέσεις.
Οι επιθέσεις αποτελούσαν μέρος ενός γενικότερου σχεδίου σαμποτάζ, στο οποίο είχαν λάβει μέρος η κινεζική κυβέρνηση, ιδιώτες ειδικοί ασφάλειας και εντεταλμένοι hackers.Δεν ήταν μόνο η Google στόχος αυτών των συντονισμένων επιθέσεων αλλά και αμερικανικές υπηρεσίες όπως και σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Οι έρευνες που είχαν γίνει από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας είχαν επιβεβαιώσει ότι εκείνες οι επιθέσεις προέρχονταν από την κινεζική κυβέρνηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Google να αποσυρθεί από την Κίνα και να ανακατευθύνει τους επισκέπτες του Google.cn στο portal της στο Χονγκ Κονγκ.

About Freegr network

Από το Blogger.