ειδήσεις

Hacker εκβιάζει έφηβες με Trojan

Το FBI προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου για ένα νέο περιστατικό παραβίασης ιδιωτικότητας. Συγκεκριμένα το FBI συνέλαβε έναν 31χρονο από την Καλιφόρνια επειδή «μόλυνε» υπολογιστές με έναν ηλεκτρονικό ιό (backdoor trojan). Η αποστολή του trojan γινόταν μέσω e-mail σε ανθρώπους που είχε κάνει φίλους στο διαδίκτυο. Το κακόβουλο λογισμικό έμοιαζε με ένα αρχείο βίντεο, αλλά στην πραγματικότητα περιελάμβανε τον ιό, ο οποίος έδινε στον εισβολέα πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος.
Στη συνέχεια, ο εισβολέας έψαχνε για προσωπικές φωτογραφίες στους υπολογιστές των θυμάτων. Αν έβρισκε κάτι ενδιαφέρον τις μεταφόρτωνε και τις χρησιμοποιούσε στη συνέχεια για να αποσπάσει περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τα θύματα. Πολλά από τα θύματα ήταν κορίτσια εφηβικής ηλικίας.
Τώρα FBI προσπαθεί να βρει περισσότερα για την υπόθεση. Ο hacker χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα στο διαδίκτυο και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία παρατίθενται παρακάτω. Εάν γνωρίζετε ή έχετε συναντήσει τέτοιες πληροφορίες διαδίκτυο ή οτιδήποτε θα βοηθούσε στην υπόθεση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ερευνητές που ασχολούνται με αυτή.

About Freegr network

Από το Blogger.