ειδήσεις

Google vs Facebook για τα δεδομένα μας...

H μάχη μεταξύ της Google και του Facebook έχει ανάψει για τα καλά τους τελευταίους μήνες, και ιδίως από τότε που η Microsoft σύναψε συνεργασία με το Facebook μέσω του Bing. Τώρα η Google προειδοποιεί τους χρήστες της, ότι η εξαγωγή των επαφών από το Gmail προς το Facebook δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
Μέχρι και εχθές, οι χρήστες του Gmail μπορούσαν να συνδεθούν στο Facebook, και το Facebook μπορούσε να συλλέξει όλες τις επαφές των χρηστών από το Gmail και να τις εισάγει στον λογαριασμό τους. Λίγο καιρό μετά, αφού το Facebook ενσωμάτωσε αυτή τη δυνατότητα, η Google μπλόκαρε το API της, εμποδίζοντας τους χρήστες να εισάγουν τις επαφές τους στο Facebook. Αμέσως μετά την ενέργεια της Google, το Facebook βρήκε πάλι τρόπο ώστε να εισάγει τις επαφές από το Gmail, κάνοντας εξαγωγή των δεδομένων σε αρχείο και μετά upload στο προφίλ του Facebook.
To Facebook επιτρέπει στους χρήστες του να εισάγουν δεδομένα σε αυτό, αλλά όχι να εξάγουν. Αμέσως μετά αφού το Facebook βρήκε τρόπο να παίρνει δεδομένα από το Gmail, η Google χτύπησε ξανά βάζοντας ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους χρήστες του, όσον αφορά τη διάθεση των δεδομένων τους.
Το προειδοποιητικό μήνυμα δεν εμποδίζει τους χρήστες να εξάγουν τα δεδομένα τους, αφού η Google υποστηρίζει ότι ο καθένας θα έπρεπε να έχει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους. Το μήνυμα με τίτλο "trap my contacts now", σκοπεύει στην ενημέρωση των χρηστών ως προς τον έλεγχο και την προστασία των δεδομένων τους.

About Freegr network

Από το Blogger.