ειδήσεις

Το Music Beta η νέα cloud υπηρεσία μουσικής

Σε παρουσίαση στο San Francisco η Google εγκαινίασε δύο νέες υπηρεσίες πολυμέσων για τους κατόχους Android συσκευών, την cloud υπηρεσία Music καθώς επίσης και την υπηρεσία ενοικίασης ταινιών.
Όσον αφορά το Google Music πρόκειται για μία cloud υπηρεσία αποθήκευσης μουσικών κομματιών στα οποία οι χρήστες του Android θα μπορούν να έχουν πρόσβαση απευθείας από τις συσκευές τους. Το κύριο πλεονέκτημα της είναι η μη ανάγκη ύπαρξης καλωδίων για τη μεταφορά των μουσικών κομματιών από τον υπολογιστή στις Android συσκευές, καθώς πέρα από την αναπαραγωγή μέσα από το cloud, μπορεί κανείς να αποθηκεύσει τα κομμάτια τοπικά στο δικό του Android smartphone ή tablet.
Η Google λανσάρει επίσης την εφαρμογή Μusic Μanager για υπολογιστές Mac αλλά και για υπολογιστές που τρέχουν την πλατφόρμα των Windows. Μέσω του προγράμματος μπορεί κανείς να διαχειριστεί όλη τη μουσική που βρίσκεται αποθηκευμένη στον υπολογιστή του, να κάνει εισαγωγή των playlists είτε από το Windows Media Player είτε από το iTunes και φυσικά να επιλέξει ποια τραγούδια θα ανεβάσει στο σύννεφο. Μία από τις δυνατότητες του Μusic Μanager είναι το Instant Mix το οποίο με την επιλογή ενός μόνο μουσικού κομματιού αναλύει τα χαρακτηριστικά του και παράγει μία playlist που βασίζεται στη μουσική που υπάρχει αποθηκευμένη στη βιβλιοθήκη.

About Freegr network

Από το Blogger.