τεχνολογία

Ενοποίηση στην Apple με το τέλος του Mac OS X

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Apple πρέπει να προχωρήσει κάποια στιγμή στην ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων που αναπτύσσει, υιοθετώντας το iOS και στους υπολογιστές που κατασκευάζει. Οι έως τώρα ενδείξεις μάλλον ενισχύουν αυτή την άποψη.
Εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχει αντιπρόεδρος στην Apple που να είναι υπεύθυνος για το Mac OS X. Η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας περιλαμβάνει αντιπρόεδρο για το iOS (Scott Forstall), για το design (Jonathan Ive) και για το hardware engineering (Bob Mansfield), όχι όμως και για το Mac OS X. Το λειτουργικό των Mac βρίσκεται στην ευθύνη του Craig Federighi, ο ρόλος του οποίου όμως δεν είναι αρκετά σημαντικός ώστε να του εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία βαθμίδα των στελεχών.
Πριν από ένα περίπου χρόνο αποχώρησε από την Apple ο Bertrand Serlet, ο "πατέρας" του Mac OS X. Έκτοτε υπάρχει κάτι σαν διοικητικό κενό σε αυτό τον τομέα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το οργανόγραμμα της εταιρείας. Μάλλον δεν είναι υπερβολή να υποθέσει κανείς ότι ο Serlet αποχώρησε βλέποντας ότι υπάρχει χώρος μόνο για ένα λειτουργικό στο μέλλον της Apple. pathfindergr

About Freegr network

Από το Blogger.