ειδήσεις

Zotac GTX 680 Extreme Edition για όλους...

Αν θυμάστε καλά, στις 23 Μαρτίου, ο General Manager της Zotac ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία ξεχωριστή GeForce GTX 680, η οποία θα διαθέτει συχνότητα λειτουργίας πυρήνα 2000MHz. Όσοι ήξεραν τι τους γίνεται, προφανώς αμφισβήτησαν το εν λόγω claim γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό, παρά μόνο με την χρήση υγρού αζώτου. Και πάλι όμως, για να φτάσει μια GTX 680 τα 2GHz core με LN2, θα πρέπει να έχει την κατάλληλη υποστήριξη από το ηλεκτρικό κύκλωμα, αλλά και να είναι ολίγον τι "διαλεγμένη". Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι η Zotac μάλλον αναφερόταν σε μια διπύρηνη GK104 υλοποίηση με 1GHz frequency ανά πυρήνα, αλλά για marketing λόγους την αποκάλεσε 2GHz GTX 680.
Το θέμα όπως ήταν φυσικό δεν ξεχάστηκε και οι εικασίες των enthusiasts και των overclockers δεν είχαν σταματημό. Επιτέλους όμως μάθαμε τι ακριβώς συμβαίνει! Στις 29 Μαρτίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Zotac GTX 680 Extreme Edition. Είχε υπό την κατοχή της, GK104 GPU, 2GB Hynix GDDR5 VRAM, VRM 12 φάσεων, server-grade πυκνωτές τανταλίου, FPCAP multi-phase πυκνωτές, GaNpowIR MOSFETS και ChiL CHL8318 VRM controller, ο οποίος λειτουργεί σαν μαέστρος στην παραπάνω μελωδία. Έπειτα γνωστοποιήθηκε ότι η κάρτα θα διαθέτει συνδεσιμότητα με ένα front-panel OC module ώστε ο χρήστης να μπορεί να κάνει ό,τι αλλαγές θέλει on-the-fly (χωρίς την χρήση software), αλλά και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις συχνότητες λειτουργίας, τα voltages και την ταχύτητα περιστροφής ανεμιστήρων. Το θέμα συζητήθηκε αρκετά στο HWBOX - ρίξτε μια ματιά στα comments.
Η αλήθεια που έγγυται τελικά; Θα σας πούμε αμέσως. Η μυστηριώδης 2GHz κάρτα της Zotac, είναι στην ουσία η GTX 680 Extreme Edition. Όμως ο General Manager της εταιρείας προφανώς δεν διατύπωσε σωστά αυτά που ειπώθηκαν από το marketing dept, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το "αλαλούμ". Το Expreview συνέχισε τις δοκιμές του με την GTX 680 Extreme Edition και παρουσίασε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μερικά από τα πιο ζωτικά χαρακτηριστικά της υλοποίησης. Καταρχάς, η συχνότητα του πυρήνα θα ανέρχεται στα 1.2GHz (base & boost), ενώ οι μνήμες παραμένουν στα εργοστασιακά τους 1500MH

About Freegr network

Από το Blogger.