ειδήσεις

ASRock Q77M vPro: Η πρώτη Q77-based μητρική

Παρόλο που η Intel πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα το νέο Intel Q77 Express Chipset την ερχόμενη εβδομάδα, η ASRock δεν έδειξε να πτοείται από την κίνηση αυτή αφού ανακοίνωσε σήμερα μια νέα μητρική με την ονομασία ASRock Q77M vPro, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη υλοποίηση που ενσωματώνει το νέο chipset. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η νέα m-ATX μητρική απευθύνεται κυρίως σε business users που επιζητούν τον συνδυασμό της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε minimal διαστάσεις, αφού διαθέτει το πακέτο εφαρμογών Intel Small Business Advantage.
Από την στιγμή που γνωρίζουμε σε ποιο κοινό στοχεύει η ASRock Q77M vPro
, δεν αποτελεί έκπληξη το λιτό PCB στο οποίο θα συναντήσουμε 4 x DIMM slots υποστήριξης μνήμης DDR3 (1600MHz), μια υποδοχή για κάρτες PCI-Express 3.0 x16 και μια PCI-Express 2.0 x16 ενώ δεν θα λείπουν και τα απλά PCI slots. Στον τομέα της συνδεσιμότητας παρέχονται δυο θύρες SATA 6Gbps, τέσσερις SATA 3Gbps καθώς και USB 2.0 και USB 3.0 ports. Τέλος στο backpanel κάνουν την εμφάνιση τους 6 έξοδοι για το 5.1 channel HD Audio, Gigabit LAN 10/100/1000 (Intel 82579LM) όπως και δυο προσαρμογείς οθόνης (HDMI και DisplayPort) ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα ενσωματωμένα γραφικά τόσο των Ivy Bridge επεξεργαστών όσο και των Sandy Bridge χωρίς να χρειαστούν οι υποψήφιοι αγοραστές να μπουν σε περαιτέρω έξοδα για κάρτα γραφικών.
Η ASRock Q77M vPro έχει τιμολογηθεί προς το παρόν κοντά στα 125$, την ώρα που η ASRock H77 Pro4-M, η οποία διαθέτει πλουσιότερα χαρακτηριστικά κυκλοφορεί στα 90$. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα δείξει στην πράξη αν μπορεί να λειτουργήσει ή θα χρειαστεί η εταιρεία να αναδιαρθρώσει την τιμολογιακή πολιτική των προϊόντων της.

About Freegr network

Από το Blogger.