ειδήσεις

Η Nvidia επιμένει στο μέλλον της πλατφόρμας Tegra

Οι επεξεργαστές Tegra βρίσκονται ήδη σε πολλά smartphones και η Nvidia προετοιμάζει αυτό το διάστημα τις επόμενες κινήσεις της. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες πληροφορίες για το νέο project με την κωδική ονομασία Grey.
Πρόκειται για ένα System-on-Chip (SoC) το οποίο περιλαμβάνει τη γνωστή πλατφόρμα Tegra και -για πρώτη φορά- ένα το κύκλωμα που ρυθμίζει την επικοινωνία μέσω του εκάστοτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, δε θα απαιτείται ξεχωριστό baseband chip, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Ο επεξεργαστής Tegra θα συνυπάρχει στο ίδιο chip με το Icera i500 baseband, το οποίο υπόσχεται ταχύτητες LTE 4G πέρα από τις δυνατότητες του υπάρχοντος hardware.
Τα Grey chips αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2013, παράλληλα με την πλατφόρμα Tegra 4. Εν τω μεταξύ, η Nvidia αποκάλυψε ότι η τετραπύρηνη έκδοση Tegra 3 έχει ήδη ενσωματωθεί σε 30 smartphones, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2012. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι τα μισά περίπου από αυτά τα κινητά θα κοστίζουν κάτω από 300 δολάρια, οπότε θα απευθύνονται σε μεγάλο κομμάτι της αγοράς. pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.