τεχνολογία

Transcend MSA720: mSATA SSD με υποστήριξη SATA 3

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Transcend, πρωτοπόρο εταιρία σε προιόντα αποθήκευσης δεδομένων και multimedia, ο νέος SSD MSA720 για την υποδοχή mSATA. Ο νέος δίσκος προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης SATA3 6 Gb/s καθώς και την αξιοπιστία των SSD σε ένα μικρό πακέτο ειδικά σχεδιασμένο για συστήματα με περιορισμένο χώρο που διαθέτουν υποδοχή mini-PCIe (mSATA).
Σχεδιασμένο γύρω από τον γνωστό SandForce SF-2281 controller και με υποστήριξη SATA3 το MSA720 προσφέρει ταχύτητες εγγραφής μέχρι 530 MB/s και ανάγνωσης μέχρι 560 MB/s ενώ στα 4K random file write αγγίζει τα 91.000 IOPS. Αυτές οι επιδόσεις θα φανούν χρήσιμες σε συστήματα με δύο δίσκους όπου ένας κλασσικός σκληρός δίσκος μεγάλης χωρητικότητας χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των αρχείων και ο MSA720 χρησιμοποιείται σαν cache για την βελτίωση της ταχύτητας του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών.
Με μέγεθος στο 1/8 ενός κλασσικού δίσκου 2.5" και με βάρος μόλις επτά γραμμάρια, το MSA720 είναι η καλύτερη επιλογή για λεπτές και πανάλαφρες συσκευές όπως ultrabooks, notebooks και tablets. Παράλληλα η χρήση MLC NAND flash chips προσφέρει άριστη αντοχή σε κραδασμούς και πτώσεις και είναι η κατάλληλη επιλογή για βιομηχανικές εφαρμογές όπως ιατρικά μηχανήματα και slim servers. Ακόμα η υποστήριξη των λειτουργιών S.M.A.R.T., TRIM και NCQ διασφαλίζει την μακροζωία του δίσκου.
Για την διασφάλιση των δεδομένων το MSA720 υποστηρίζει hardware-based 256-bit Advanced Encryption Standard (AES) για κρυπτογράφηση των δεδομένων σε real time χωρίς πτώση στην απόδοση του δίσκου. Παράλληλα χρησιμοποιεί και την τεχνολογία DuraWrite για να διασφαλίσει απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια στα δεδομένα του χρήστη.

About Freegr network

Από το Blogger.