τεχνολογία

Aμοιβαίας αδειοδότηση υπέγραψαν οι Microsoft και Canon

Σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης κατέληξαν οι εταιρείες Microsoft και Canon, η οποία επιτρέπει σε κάθε εταιρεία να χρησιμοποιήσει τις πατέντες και τις ευρεσιτεχνίες της άλλης.Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τους όρους της συμφωνίας, οπότε είμαστε στο σκοτάδι σχετικά με τη φύση των ευρεσιτεχνιών, που άλλες αφορούν σε τεχνολογίες mobile και άλλες σε τεχνολογίες imaging.
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αφορούν σε αλγόριθμους image processing, σε επεξεργαστές εικόνας, σε ευρεσιτεχνίες που αφορούν στον τομέα του φακού ή ακόμα και να υποθέσουμε ότι κάποια μορφή του περιβάλλοντος χρήσης Windows Phone UI θα μπορούσε να βρεθεί σε κάποια συσκευή της Canon.
"Αυτός ο συνεργατικός τρόπος προσέγγισης με τη Canon, μας επιτρέπει να προσφέρουμε καινοτόμες τεχνολογίες που θα οφελήσουν τους καταναλωτές σε όλο το κόσμο. Η Microsoft πιστεύει ότι η συνεταιριστική αδειοδότηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επιτάχυνση της καινοτομίας, και τη μείωση των διαφορών που αφορούν σε θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας" δήλωσε ο Nick Psyhogeos, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος της Microsoft.

 Site: Engadget

About Freegr network

Από το Blogger.