τεχνολογία

Γεγονός η διείσδυση του S5 σε χρήστες iOS συσκευών

Παρότι έχουν περάσει 8 μήνες από την κυκλοφορία των iPhone 5s και 5c, εν τούτοις η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S5, είναι ακόμη πίσω σε πωλήσεις στην Ευρώπη από την Apple, αν και η κορεάτικη εταιρεία έχει μαγνητίσει πελάτες σε ευρωπαϊκές αγορές-κλειδιά. Ύστερα από κάποιους ολοκληρωμένους μήνες πωλήσεων στην Ευρώπη, το Galaxy S5 της Samsung έρχεται ως τρίτη συσκευή με τις υψηλότερες πωλήσεις, πίσω από τις παλαιότερες πλέον συσκευές iPhone 5s, iPhone 5c, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων της εταιρείας Kantar Worldpanel
Οι πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές συμπεριλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η εταιρεία ερευνών σημειώνει πως το 17% των καταναλωτών που αγόρασαν Samsung Galaxy S5, ήταν προηγουμένως κάτοχοι iPhone. Οι προϋπάρχοντες πελάτες της Samsung αντιπροσώπευαν το 58% των πωλήσεων S5.

«In general, consumers buying the Galaxy S5 were primarily attracted by its large screen size»,

μας αναφέρει η διευθύντρια strategic insight της εταιρείας Kantar Worldpanel ComTech και συμπληρώνει πως αυτή η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη με τη φημολογούμενη επερχόμενη iPhone 6 συσκευή, με τη μεγαλύτερη οθόνη, τον Σεπτέμβριο. Συνολικά, το mobile λειτουργικό σύστημα Android συνεχίζει να ηγείται της Ευρωπαϊκής αγοράς συγκεντρώνοντας ποσοστό 73,3%, σε σύγκριση με το ποσοστό 16,6% για το iOS και το 8,1% για τα Windows Phone.

Τα αποτελέσματα της Ευρώπης, έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των αγορών των ΗΠΑ, όπου το Galaxy S5 είναι η δεύτερη σε πωλήσεις συσκευή smartphone για το μήνα Μάιο. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών το iPhone 5s, παραμένει η κορυφαία σε πωλήσεις συσκευή, παρότι η Samsung κατέλαβε την πρώτη θέση στο σύνολο των πωλήσεων smartphones. Συγκεκριμένα το ποσοστό της Samsung ανέρχεται στο 36,8% της αγοράς έναντι 32,5% για την Apple.

To επερχόμενο iPhone αναμένεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το ένα με οθόνη 4,7 ιντσών και το άλλο μεγαλύτερο, στις 5,5 ίντσες. Με τo επερχόμενα iPhones αναμένεται η Apple να ξεκινήσει την αντεπίθεση στη Samsung και ιδιαίτερα στην κατηγορία «phablet» συσκευές, αν και παραμένει ασαφές ακόμη το πόσο δημοφιλές μπορεί να είναι ένα iPhone με μεγάλη οθόνη. 

About Freegr network

Από το Blogger.