τεχνολογία

Θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό οι συνδρομές των κινητών τηλεφώνων

Θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό οι συνδρομές των κινητών τηλεφώνων μέσα στην επόμενη χρονιά!Αυτό προβλέπει η τελευταία έκθεση «Mobility Report» της εταιρείας Ericsson, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Ηδη, σύμφωνα με την έκθεση, το 65% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων που πωλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ήταν «έξυπνα κινητά» (smartphones), ενώ οι συνδρομές κινητών επικοινωνιών θα υπερβούν τον παγκόσμιο πληθυσμό έως το 2015.Οι συνδρομές των κινητών επικοινωνιών αυξάνονται με ρυθμό 7% από έτος σε έτος, με 120 εκατομμύρια προσθήκες νέων συνδρομών να καταγράφονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.
Οι ευρυζωνικές συνδέσεις της κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται και αναμένεται να φτάσουν τα 7,6 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2019, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80% του συνόλου των συνδρομών.
Το 2016 ο αριθμός των συνδρομών που θα αφορούν τα smartphones, θα ξεπεράσει αυτές των απλών κινητών τηλεφώνων και μέχρι το 2019 αναμένεται να φτάσει τα 5,6 δισεκατομμύρια. 
Στην Ευρώπη, ο αριθμός αυτός θα φτάσει περίπου τα 765 εκατομμύρια το 2019, υπερβαίνοντας το σύνολο του πληθυσμού.Παράλληλα, εκρηκτική αναμένεται να είναι η αύξηση στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών (Machine-to-Machine ή M2M), με τις ενεργές κινητές συσκευές M2M να είναι τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες έως το 2019, από τα 200 εκατομμύρια που ήταν στο τέλος του 2013.
Μπορεί η πλειονότητα των συσκευών M2M είναι ακόμη αποκλειστικά τεχνολογίας GSM, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει ριζικά μέχρι το 2016, οπότε οι περισσότερες ενεργές συνδρομές κινητών επικοινωνιών Μ2Μ θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες 3G και 4G, όπως π.χ. τα ευφυή συστήματα μεταφορών.

About Freegr network

Από το Blogger.