freegr.gr

Επιτέλους..καλωσοριζουμε τα Windows 10 απο την Microsoft

Αντί να ανακοινώσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος μπροστά από ένα κοινό χιλιάδων ατόμων, και ίσως εκατομμυρίων αν είχε προτιμήσει να "στριμάρει" το γεγονός, η εταιρεία κράτησε χαμηλό προφίλ και αποφάσισε να καλέσει περίπου 50 δημοσιογράφους για να τους δείξει τα νέα... Windows 10. Αυτή είναι η ονομασία του νέου OS –όντως παρέκαμψε το νούμερο 9- η οποία αποκαλύπτει και τη κατεύθυνση που παίρνει το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Η Microsoft λέει ότι είναι η “πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα”, που θα περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα από προϊόντα, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των Windows 10, ως μία συνεχόμενη εμπειρία. “One product family. One platform. One store.” είπε ο Terry Myerson, Executive Vice President of Operating System της Microsoft, ο οποίος πριν αποκαλύψει την ονομασία, είπε ότι τα Windows χρησιμοποιούνται από 1.5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Ο Joe Belfiore της Microsoft έδειξε στους δημοσιογράφους μία πρώιμη δοκιμαστική έκδοση των Windows στη σκηνή, η οποία έμοιαζε πολύ με αυτή που είχαμε δει στις διάφορες εικόνες που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα στο Internet.
Ο Belfiore είπε ότι ήθελαν να προσφέρουν να συνδυάσουν το οικείο περιβάλλον χρήσης των Windows 7 με τη λειτουργικότητα των Windows 8. Όποια από τις δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft και να έχετε, θα νιώσετε οικεία με τα νέα Windows 10, αν και οι χρήστες των Windows 8 θα διαπιστώσουν να απουσιάζει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, το γνωστό Modern UI.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Δημοσιευμένη Εικόνα


Αντί για το περιβάλλον χρήσης με τα Live Tiles, οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι τα γνωστά πλακίδια έχουν μετακομίσει στο Start Menu, από τη δεξιά πλευρά, με τις περισσότερο χρησιμοποιημένες κλασικές εφαρμογές να βρίσκονται αριστερά στη γνώριμη θέση ενώ πιο κάτω υπάρχει ένα πεδίο για αναζητήσεις στο web και στις εφαρμογές.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Δημοσιευμένη Εικόνα


Η μπάρα εργασιών διαθέτει το νέο “task view”, το οποίο ουσιαστικά αποκαλύπτει όλες τις εφαρμογές που τρέχουν ενώ το command prompt έχει βελτιωθεί αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν συντομεύσεις πληκτρολογίου, πέρα από αντιγραφή και επικόλληση. Το νέο "task view" είναι κάτι παρόμοιο με το "Expose" στο OS X και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν διαφορετικά desktops για τη δουλειά, το σπίτι ή άλλα σενάρια χρήσης, προσφέροντας δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στις εφαρμογές κατά βούληση. Έως και τέσσερις εφαρμογές μπορούν να γίνουν "snapped" στην οθόνη, κάτι που ανεβάζει ψηλά τις δυνατότητες multitasking των Windows 10.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Η Charms Bar συνεχίζει να υπάρχει, αν και είναι πολύ πιθανό να διαφέρει σε σχέση με αυτή της τελικής έκδοσης. Η Microsoft είπε ότι το Περιβάλλον Χρήσης δεν είναι τελικό και πως ενδέχεται να αλλάξει έως την διάθεση του λειτουργικού συστήματος. Πολλά στοιχεία πάντως που έχουν σχέση με την αφή, και οι διάφορες χειρονομίες έχουν μεταφερθεί αυτούσιες από τα Windows 8.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Με τα Windows 10, η Microsoft στοχεύει να ρυθμίζει το περιβάλλον χρήσης, με βάση τη συσκευή που χρησιμοποιείτε ή αν θέλετε το “mode”. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάζει μορφή αν διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιείτε συσκευή με οθόνη αφής (το Modern UI μοιάζει με ένα “μεγάλο Start Menu” στη συγκεκριμένη περίπτωση ενώ στην μπάρα εργασιών έχει προστεθεί ένα πλήκτρο “επιστροφής”) ή ποντίκι με πληκτρολόγιο (η εμφάνιση είναι κλασική σε αυτή τη περίπτωση με το γνωστό desktop). Ο Belfiore είπε ότι τα νέα Windows θα προσφέρουν πλήρη λειτουργικότητα σε όλους, από αρχάριους και όσους ξεκινούν έως προχωρημένους χρήστες.



Από αύριο, ξεκινάει το Windows 10 "Insider Program", το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε ενθουσιώδεις χρήστες που θέλουν να πουν τη γνώμη τους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να διαμορφώσουν το νέο OS προτού κυκλοφορήσει επίσημα. Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015. Νωρίτερα, η Microsoft θα μοιραστεί με το κοινό και τους δημοσιογράφους αρκετές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά τους.

 Site: Engadget
 Site: The Verge

About Freegr network

Από το Blogger.