τεχνολογία

O ρόλος του NFC τσιπ στα iPad Air 2 και iPad Mini 3

Τα πρώτα teardowns των νέων iPad Air 2 και iPad mini 3 αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός NFC τσιπ το οποίο δεν το ανακοίνωσε η Apple δημιουργώντας αρκετά ερωτηματικά ως προς την χρήση του. Πηγές κοντά στην Apple αναφέρουν πως χρησιμοποιείται ως ένα μέτρο ασφάλειας για τις in app αγορές του Apple Pay με την ονομασία Secure Element.

H Apple περιγράφει αυτό το Secure Element στο site της ως ένα μέσο για να ασφαλίζονται οι αριθμοί των καρτών για το Apple Pay τόσο στο iPad Air 2, όσο και και στο iPad Mini 3. To ΝFC τσιπ είναι παρόμοιο με αυτά που συναντούμε στο iPhone 6 και στο 6 Plus και έτσι πολλοί υποστηρίζουν πως στα μελλοντικά της σχέδια η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νέα iPads και ως τερματικά για NFC δραστηριότητες ικανά να δέχονται και να επεξεργάζονται πληρωμές.
Αν και το Apple Pay, η νέα mobile υπηρεσία πληρωμών της Apple είναι συμβατή με το Touch ID του iPad Air 2 για in app purchases η συσκευή δεν είναι ικανή να κάνει πληρωμές σε NFC τερματικά όπως γίνεται πλέον με τα νέα iPhones. Πιο συγκεκριμένα στο τσιπ που συναντάμε στο iPad Air 2 λείπουν οι NFC κεραίες που υπάρχουν στα iPhones.
Επίσης και όπως αναφέρει το iLounge η Apple δεν έχει ζητήσει κάποια NFC πιστοποίηση για την χρήση του iPad Air 2 κάτι το οποίο θα ήταν απαραίτητο για οποιαδήποτε ασύρματη επικοινωνία. Έτσι λοιπόν το NFC τσιπ είτε είναι ένα ακόμη μέτρο ασφαλείας στα νέα iPads ή η Apple έχει κάτι στο μυαλό της που δεν θέλει να αποκαλύψει ακόμη στο εύρη κοινό.

About Freegr network

Από το Blogger.