ειδήσεις

To Mac Mini της Apple επιμένει δικτυακά...

To Mac Mini της Apple είναι ίσως από τα πιο αδικημένα υπολογιστικά συστήματα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών. Αυτό συμβαίνει γιατί παρόλο που η τελευταία του έκδοση που κυκλοφόρησε το 2012 ήταν μία entry level συσκευή χαμηλού κόστους (με αρχική τιμή περίπου στα 600 δολάρια), η Apple από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιάσει μία αναβαθμισμένη έκδοση του (εν αντιθέσει με τα MacBook Air και MacBook Pro για τα οποία υπήρξαν updated versions).
Στη διάρκεια του σημερινού iPad event όμως, η Apple αποφάσισε να μας θυμίσει ξανά ότι το Mac Mini brand παραμένει ζωντανό! Αν και σε επίπεδο design δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή, ωστόσο η Apple δίνει στους users μία σειρά από επιλογές, ώστε να κατασκευάσουν εκείνοι το σύστημα τους σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία γκάμα Intel Core i7 Haswell επεξεργαστών (με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 3GHz) και με την κεντρική μνήμη RAM να φτάνει μέχρι και τα 16GB. Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο οι users μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από ένα "παραδοσιακό"hard drive με 1TB ή flash memory (με χωρητικότητα στα 256GB, 512GB και 1TB) ή ακόμη και ένα υβριδικό hard drive με χωρητικότητα στο 1TB, στο οποίο συνδυάζονται οι δυνατότητες ενός κανονικού hard drive και flash memory. Σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα των γραφικών, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε με Intel Graphics HD 5000 ή με Intel Iris Graphics. Όσον αφορά στις διαθέσιμες εξωτερικές ports, το αναβαθμισμένο Mac Mini κυκλοφορεί με 4 θύρες USB 3.0, 2 Thunderbolt ports, 1 HDMI και 1 Ethernet port, ενώ παράλληλα υποστηρίζει Wi-Fi(802.11 ac) και Bluetooth 4.0.mac-mini-2014-gallery1
mac-mini-2014-gallery3Σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν επιθυμούν να επιλέξουν εκείνοι τα hardware components του Mac Mini τους, η Apple λανσάρει 3 προκατασκευασμένα μοντέλα. Πρώτον, το "βασικό" μοντέλο με τιμή στα 499 δολάρια, διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 με συχνότητα ρολογιού στο 1.4GHz με 4GB μνήμης RAM και ένα hard-drive με χωρητικότητα 500GB και κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 5000. Το δεύτερο pre-config Mac Mini που στοιχίζει 699 δολάρια διαθέτει dual-core Intel Core i5 CPU με συχνότητα ρολογιού στα 2.6GHz, 8 GB μνήμης RAM, σκληρό δίσκο στο 1TB και Intel Iris Graphics. Τέλος, περιλαμβάνεται και ένα τρίτο ανώτερο μοντέλο της σειράς που κοστίζει 999 δολάρια και προσφέρει διπύρηνη CPU με Intel Core i5 (ταχύτητα στα 2.8GHz), 8GB μνήμης RAM, 1TB Fusion Drive και Intel Iris Graphics. Όλα τα μοντέλα Mac Mini θα βασίζονται στο λειτουργικό OS X Yosemite και θα έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

About Freegr network

Από το Blogger.