energyeficient

Η Schneider Electric αποκάλυψε τα νέα της Smart-UPS

Σε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου παρουσιάστηκαν τα νέα UPS της APC by Schneider Electric, με απόδοση που μπορεί να φτάσει το 97%, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ισχύ εξόδου σε σχέση με άλλα μοντέλα συμβατικής σχεδίασης.Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν πέντε νέα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line, ισχύος από 5 έως 10kVA.  Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα από 6-10 kVA αποτελούν τα πρώτα μονοφασικά UPS της APC by Schneider Electric με μοναδιαίο συντελεστή ισχύος, ενώ το μικρότερο UPS των 5 kVA έχει συντελεστή ισχύος ίσο με 0.9.
Η νέα σειρά Smart-UPS On-Line προσφέρει τροφοδοσία υψηλής ποιότητας σε μικρές διαστάσεις. Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμός τους, τα UPS της συγκεκριμένης σειράς μπορούν να διαμορφωθούν με τρόπο που να επιτρέπει την τοποθέτηση είτε σε rack, είτε στο δάπεδο. Έτσι, η εγκατάσταση, η λειτουργία και η συντήρηση των νέων UPS μπορεί να γίνει σχεδόν παντού, με το βέλτιστο -σε κάθε περίπτωση- τρόπο. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα για διαχείριση μέσω δικτύου και εύκολη προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και τρόπων επικοινωνίας.Ιδανική για μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως παροχή ισχύος σε δίκτυα, server rooms, απομακρυσμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλα φορτία με απαιτήσεις για ισχύ υψηλής ποιότητας, η νέα σειρά APC Smart-UPS On-Line χρησιμοποιεί τοπολογία on-line και διπλή μετατροπή εξόδου. Ο σχεδιασμός αυτός εξασφαλίζει υψηλή διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι ο inverter ρυθμίζει συνεχώς την ισχύ στην έξοδο του UPS, γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ανοχή σε διακυμάνσεις της τάσης ή της συχνότητας του ρεύματος τροφοδοσίας (π.χ. συσκευές με γραμμικά τροφοδοτικά που συναντάμε σε κάθε κέντρο μηχανογράφησης ή μονάδα βιομηχανικού ελέγχου).
Smart UPS Online_1
Παρόλα αυτά, επειδή ο δικτυακός εξοπλισμός και οι περισσότεροι υπολογιστές είναι σε θέση να αντέξουν μικρές διαλείψεις τάσεως (>20ms), τα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line μπορούν να λειτουργούν και σ’ ένα ιδιαιτέρως αποδοτικό «green mode». Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, η διπλή μετατροπή μπορεί να γίνεται bypass, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο συντελεστή απόδοση του UPS να φτάσει το 97%. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση και το κόστος του ρεύματος που απαιτείται για την τροφοδοσία του εξοπλισμού, μειώνεται το θερμικό φορτίο του χώρου (λιγότερες απώλειες μέσω θερμότητας) και συνεπώς οι ανάγκες ψύξης, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος ζωής βασικών στοιχείων, όπως οι μπαταρίες.

About Freegr network

Από το Blogger.