ειδήσεις

Εξελίσσεται αγορά biometrics μέχρι το 2020

Η αγορά βιομετρικών αισθητήρων, ή αλλιώς biometrics, αναμένεται να κινηθεί ανοδικά έως και σε ρυθμό 60% ετησίως μέχρι και το 2020.  Στην αγορά των biometrics ανήκουν οι αναγνώστες ίριδας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ειδικά στο κομμάτι των smartphones, όπως εκτιμά το Android Headlines, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δούμε να παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο χωρίς να έχει κάποιον αισθητήρα biometrics ενσωματωμένο.
Η τάση που επικρατεί στα smartphones είναι οι ανάλογοι αισθητήρες να γίνονται ολοένα και πιο μικροί και ικανοί να αναλάβουν πιο πολλές λειτουργίες. H αγορά biometrics υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε σε αξία τα 156 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2014. Οι εκτιμήσεις για το 2018 μιλούν για συνολική αξία της εν λόγω αγοράς που θα φτάσει τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μόνο η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να σημειώνει άνοδο της τάξης του 10.8% ετησίως, ενώ περίπου 4,8 δισεκατομμύρια συσκευές αναμένεται να έχουν κάποιο στοιχείο εξοπλισμού biometrics μέχρι και το 2020. Η αγορά των εφαρμογών που υποστηρίζουν τα biometrics αναμένεται να γνωρίσει και εκείνη σχετική άνοδο, αφού εκτιμάται ότι θα σημειωθούν 5,4 δισεκατομμύρια downloads μέχρι και το 2020.

About Freegr network

Από το Blogger.