ειδήσεις

Νέοι Intel Core επεξεργαστές 6ης γενιάς με τεχνολογία vPro

Η Intel Corporation ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της 6ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core vPro για το σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό.
Η τελευταία εκδοχή των επεξεργαστών Intel Core vPro αντιμετωπίζει τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για ασφάλεια και παραγωγικότητα, εισάγοντας καινοτομίες στην ασφάλεια για την ταυτοποίηση, καλύτερη απόδοση και συνεργατικότητα για μια σειρά από συστήματα όπως, 2-σε-1, UltrabooksT, All-in-One αλλά και desktops. 


«Οι 6ης γενιάς επαγγελματικοί επεξεργαστές Intel Core και Core vPro, φέρνουν στο προσκήνιο εκπληκτικά, νέα, ελκυστικά συστήματα, με υπεραρκετή ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης, θέτουν νέα πρότυπα για τους επαγγελματικούς υπολογιστές» ανέφερε ο Tom Garrison, vice president και general manager, Intel Business Client division. «Προσφέρουν επίσης εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενσωματωμένα στο hardware και με αυτόν τον τρόπο, η Intel είναι σε θέση να καταστήσει όλα αυτά τα νέα PCs σε δομικά στοιχεία μιας συνολικότερης προσέγγισης στο χώρο της επαγγελματικής ασφάλειας, καθιστώντας παράλληλα τους χρήστες περισσότερο ασφαλείς και περισσότερο παραγωγικούς από ποτέ».

Προστατεύοντας την βασική πρόσβατη των PCs με καλύτερο τρόπο από μια απλή προστασία με κωδικό.

Οι hackers ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους, για να εισβάλουν σε παλιά συστήματα, μέσω λειτουργιών εικονικής εισόδου, υποκλέπτοντας τα διαπιστευτήρια των χρηστών, για να αποκτήσουν προνόμια πρόσβασης μέσα σε επιχειρήσεις. Σήμερα, περισσότερες από τις μισές παραβιάσεις δεδομένων ξεκινούν με κακή χρήση ή υποκλοπή διαπιστευτηρίων χρήσης5. Τα παλιότερα PCs, στα οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση με συνθηματικά 8 χαρακτήρων, τα οποία αλλάζουν κάθε 90 μέρες, μπορεί να αποτελούσαν μια ικανοποιητική λύση την περασμένη δεκαετία, αλλά τώρα πλέον υπάρχουν πιο συγκροτημένες μέθοδοι παραβίασης, που απαιτούν αντίστοιχα πιο προηγμένα επίπεδα ασφαλείας.

Με στόχο να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, η Intel εισάγει μια νέα καινοτομία στο χώρο της ασφάλειας, με την ονομασία IntelR Authenticate και με στόχο, οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν εσωτερικές δοκιμές και αξιολογήσεις. Το Intel Authenticate αποτελεί μια πολυεπίπεδη λύση ελέγχου ταυτότητας, βασισμένη σε hardware, η οποία ενισχύει την προστασία στον υπολογιστή, καθιστώντας το λιγότερο ευάλωτο2 σε επιθέσεις στα διαπιστευτήρια ταυτότητας και ασφάλειας.

Το Intel Authenticate επαληθεύει τις ταυτότητες χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό δύο ή τριών αυστηρών κριτηρίων, ταυτόχρονα: «κάτι που ξέρεις», όπως π.χ. ένας προσωπικός αριθμός πιστοποίησης, «κάτι που κατέχεις», όπως ένα κινητό τηλέφωνο και «κάτι που είσαι» όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Το τμήμα ΙΤ μπορεί να επιλέξει μεταξύ αυτών των αυστηρών κριτηρίων για τη διαδικασία ταυτοποίησης και τα ενσωματώνει στις εταιρικές πολιτικές, χωρίς να υποχρεούται πλέον να στηρίζεται στην ικανότητα των χρηστών να απομνημονεύουν κωδικούς πρόσβασης2. Το Intel Authenticate είναι συμβατό με Windows* 7, 8 και 10 και είναι διαθέσιμο για αξιολόγηση από τους πελάτες. 

Η αναβάθμιση των επαγγελματικών PCs ενισχύει την παραγωγικότητα και μειώνει το συνολικό κόστος 

Τα παλιότερα PCs κοστίζουν στις επιχειρήσεις μέχρι και $4,203 ετησίως, εξαιτίας τους κόστους συντήρησης και της χαμένης παραγωγικότητας6. Τα νέα επαγγελματικά PCs μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, παρέχοντας μέχρι και 2,5 φορές καλύτερη απόδοση και 30 φορές μεγαλύτερη ισχύ γραφικής επεξεργασίας, σε σχέση με ένα παλιό PC 5ετίας7, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ισχυρότερα επαγγελματικά εργαλεία1, 8, 9, 10.
Οι εταιρίες Acer*, Asus*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Panasonic* και Toshiba*, έχουν ήδη λανσάρει νέα επαγγελματικά συστήματα, που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές της Intel. Οι πελάτες των μεγάλων επιχειρήσεων, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών διαφορετικών τύπων, όπως συστήματα 2-σε-1, ultrabooks, ultrathin clamshell, mini PCs και All-in-One desktops, συστήματα τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου και επιχείρησης κάθε μεγέθους.

Μια νέα διάσταση στις επαγγελματικές συναντήσεις 

Ο τρόπος που οι επιχειρήσεις επικοινωνούν και συνεργάζονται, αλλάζει σε όλον τον κόσμο, ωστόσο τα εργαλεία για την αίθουσα διασκέψεων δε συμβαδίζουν με τις ανάγκες για επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων, που είναι διεσπαρμένοι σε διαφορετικά σημεία. Η Intel αλλάζει αυτά τα δεδομένα με την ανανεωμένη εκδοχή του εργαλείου IntelR UniteT, το οποίο προάγει μια εξυπνότερη και καλύτερη μέθοδο συνάντησης στον εργασιακό χώρο. Περιλαμβάνει εκτεταμένες δυνατότητες απεικόνισης, έτσι ώστε η συνάντηση με συνεργάτες να μην απαιτεί πλέον διαρκή αναζήτηση για τους κατάλληλους αντάπτορες και καλώδια. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μπορούν να μοιράζονται με ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία, το περιεχόμενό τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα συναντήσεις, χρησιμοποιώντας νέες ή υπάρχουσες οθόνες και προβολείς. Το Skype for Business προσφέρει αυτόματη σύνδεση/αποσύνδεση και προσφέρει στους πελάτες μια ενιαία εμπειρία συναντήσεων.

Βοηθώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν
Για τις μικρές επιχειρήσεις, η Intel προσφέρει το IntelR Small Business Advantage (Intel SBA), μια εύκολη λύση, που επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες τους, να διαθέτουν έναν συγκεντρωτικό τρόπο σύνδεσης και διαμοιρασμού πληροφοριών, σε συνδυασμό με αυτοματοποιημένες ενημερώσεις ασφαλείας και συντήρησης. Το Intel SBA περιλαμβάνει χαρακτηριστικά συνεργατικότητας, όπως συνομιλία και διαμοιρασμό αρχείων, όπως και χαρακτηριστικά ασφαλείας, με παράδειγμα το USB blocker, στοιχεία που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων να ελέγχουν τα δεδομένα
τους

About Freegr network

Από το Blogger.