ειδήσεις

FREEGR HOW TO: ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ C ΣΑΣ

Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι πάντα φίλη μας. Μερικές φορές μια αλλαγή στην τάση μπορεί να καταστρέψει ένα κομμάτι του υπολογιστή σας καθιστώντας το άχρηστο. Ένα μηχάνημα ελέγχου της υπέρτασης μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα. Και ναι, μια διακοπή ρεύματος τελειώνει συχνά με μια αύξηση της τάσης.
ypologistis
Εάν μια διακοπή ρεύματος κάνει τον υπολογιστή σας να μη δουλεύει, θα θέλατε να προστατεύσετε τα δεδομένα σας και στη συνέχεια να καταλάβετε τι έχει καταστραφεί. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να αντικαταστήσετε ένα τροφοδοτικό από ό,τι έναν ολόκληρο υπολογιστή.
Αν δεν έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, η ανάκτηση των αρχείων της βιβλιοθήκης σας είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Μόλις έχετε τα αρχεία σας πίσω (αν υποθέσουμε ότι η καταστροφή δεν έφτασε στον σκληρό σας δίσκο ή τον SSD σας), θα πρέπει να καταλάβετε ποιο μέρος του υπολογιστή σας έχει καταστραφεί. Μπορείτε να το αντιληφθείτε από το πώς αποτυγχάνει να ξεκινήσει.
Εάν ο υπολογιστής δεν καταφέρνει να ξεκινήσει καθόλου -χωρίς φώτα, χωρίς ήχους- το πρόβλημα μπορεί να είναι η μητρική πλακέτα, αλλά είναι πιθανόν να είναι και κάτι πιο απλό, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν έχετε έναν σταθερό υπολογιστή (πύργο), αυτό είναι μια αρκετά φθηνή και εύκολη αντικατάσταση. Μπορείτε να αγοράσετε τροφοδοτικά οπουδήποτε και είναι πιθανό να μπορείτε να το αλλάξετε και μόνοι σας.
Αυτό δε θα συστήναμε εάν έχετε ένα laptop. Εκτός αν είστε εξαιρετικά εξειδικευμένοι, αλλιώς θα ήταν καλύτερα να το πάτε σε έναν επαγγελματία.
Εάν το PC σας ανάβει και σβήνει πάλι, πιθανόν ευθύνεται η μητρική πλακέτα. Αλλά υπάρχει, επίσης, μια μικρή πιθανότητα οι πληροφορίες στο CMOS να έχουν μπερδευτεί. Για να το μάθετε, βρείτε τη μικρή μπαταρία που μοιάζει με κέρμα στη μητρική πλακέτα. Αφαιρέστε την, περιμένετε πέντε λεπτά, τοποθετήστε την ξανά και επανεκκινήστε. Μπορεί να είστε τυχεροί.
kerma
Αλλά αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, τότε είναι σίγουρα η μητρική σας. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο υπολογιστή. Μια νέα μητρική πλακέτα σας δίνει ουσιαστικά ένα νέο υπολογιστή ούτως ή άλλως.
Αν θέλετε πραγματικά τον παλιό σας υπολογιστή πίσω, μπορείτε να τον ανακτήσετε με μια μητρική πλακέτα πανομοιότυπη με την αρχική.
Εάν το PC μπορεί να μπουτάρει στην οθόνη του BIOS, ή να εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος ή απλά έναν κέρσορα που αναβοσβήνει, η βλάβη είναι πιθανώς στο εσωτερικό σκληρό δίσκο ή SSD. Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε σχετικά εύκολα. Το δύσκολο μέρος, αν δεν έχετε ένα image backup, είναι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος και των προγραμμάτων, καθώς και η ανάκτηση των αρχείων δεδομένων σας. Θα πρέπει πιθανώς να στείλετε το δίσκο σε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων και να ελπίζετε για το καλύτερο..

About Freegr network

Από το Blogger.