ειδήσεις

3D Printing σε Μητρικές και Περιφερειακά της ASUS

Το 3D Printing σε Μητρικές και Περιφερειακά ASUS Η κοινότητα των enthusiasts και όσων παραμετροποιούν τον υπολογιστή τους στο έπακρο αποκτά έναν νέο σύμμαχο ο οποίος μάλιστα επιτρέπει και 3D printed προσθετικά τμήματα στα προϊόντα του. Οι Desktop υπολογιστές έχουν πλέον περάσει σε μια διαφορετική εποχή σύμφωνα με τον Raja Gill της ASUS που αναφέρει πως ο συγκεκριμένος τομέας γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, ενώ πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με πολυτελή εξοπλισμό και κατ' επέκταση οι ανάγκες για παραμετροποίηση γίνονται και αυτές μεγαλύτερες.
Η αρχή τους τελευταίους μήνες έγινε με την εμφάνιση RGB προϊόντων κάτι που υιοθέτησε και η ίδια η ASUS κυκλοφορώντας "ειδικές" σειρές μητρικών (Aura) και άλλου hardware με "πολύχρωμα λαμπάκια", όμως η Ταϊβανέζικη εταιρία πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και ανακοινώνει την υποστήριξη για 3D printed πρόσθετα κομμάτια σε μητρικές και περιφερειακά. Η εταιρία διαθέτει μερικές προτάσεις, όπως μια θέση για έναν ανεμιστήρα για τη ψύξη του M.2 SSD, στοιχείο για τη στήριξη των καρτών γραφικών με μια θέση για ανεμιστήρα μέχρι και cable shield, το οποίο καλύπτει τα (συνήθως πολλά) καλώδια στο κάτω μέρος της μητρικής.
Η αγορά του 3D printing δεν είναι εύκολα προσβάσιμη για πολλούς και για τον λόγο αυτό η ASUS προτείνει τη σχεδίαση και κατασκευή μικρών τμημάτων αρχικά. Οι ιδέες της ASUS δε σταματούν εκεί καθώς επεκτείνονται και σε άλλα προϊόντα όπως το gaming ποντίκι Spatha στο οποίο μπορεί να σχεδιαστεί ένα custom finger rest ή ένα custom logo για SLI bridges! Στα forums της εταιρίας υπάρχουν μερικές προτάσεις σε μορφή CAD που μπορούν να ανοίξουν τόσο σε γνωστά προγράμματα CAD software αλλά και με το FreeCAD.

About Freegr network

Από το Blogger.