τεχνολογία

17 Ιανουαρίου η κυκλοφορία του AMD ZEN Summit Ridge

Η εταιρία MAXSUN, συνεργάτης της AMD στην κατασκευή μητρικών για τους νέους επεξεργαστές της, δημοσιοποίησε μερικά στοιχεία σχετικά με την κυκλοφορία τους. Φυσικά αυτές οι πληροφορίες δεν είναι τα επίσημα στοιχεία και δεν προέρχονται από την AMD, οπότε τα αναφέρουμε προς το παρόν ως φήμες. Αρχικά έγινε γνωστή η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν επίσημα, η οποία θα είναι η 17η Ιανουαρίου, που χρονικά συμπίπτει με την CES 2017, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ 5 και 9 Ιανουαρίου.
Οι τιμές των νέων οκταπύρηνων AMD ZEN Summit Ridge θα κυμαίνονται μεταξύ των 200 και 300 δολαρίων ανάλογα με το μοντέλο. Η MAXSUN επιβεβαίωσε τους χρονισμούς των Summit Ridge, οι οποίοι θα ξεκινάνε από τα 3.15-3.30 GHz με 3.5 GHz boost, όπως δηλαδή και οι οκταπύρηνοι και δεκαπύρηνοι επεξεργαστές της Intel. Επίσης από την ίδια πηγή αναφέρθηκε ότι οι νέοι επεξεργαστές της AMD θα μπορούν εύκολα να υπερχονιστούν στα 4.2 GHz χρησιμοποιόντας συμβατική ψύξη και θα μπορούν να φτάσουν και τα 5 GHz χρησιμοποιόντας LN2.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η ναυαρχίδα της AMD θα μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια με τον Intel 6850K Ο αρχικός "Zen" θα είναι οκταπύρηνος με 16 threads, θα χρησιμοποιεί το ενιαίο AM4 socket και θα υποστηρίζει μνήμες DDR4 με αναμενόμενο TDP στα 95W. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι τις αρχές του 2017 για τους πολλά υποσχόμενους Summit Ridge.

About Freegr network

Από το Blogger.