freegr

Η Microsoft αρνείται ότι μοιράζεται δεδομένα από την τηλεμετρία

Ένας από τους λόγους που πολλοί επέλεξαν να μην αναβαθμίσουν από τα Windows 7/8/8.1, στα Windows 10, παρόλο που η αναβάθμιση αυτή ήταν δωρεάν, ήταν το πλήθος των δεδομένων που συλλέγουν τα Windows 10 και αποστέλλουν στην εταιρία, θεωρώντας ότι ίσως να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους.
Φήμες τις τελευταίες μέρες θέλουν την Microsoft να αξιοποιεί τα δεδομένα για εμπορικούς σκοπούς, κάτι που όμως η ίδια διαψεύδει. Σύμφωνα με την Αυστραλέζικη ιστοσελίδα ARN, η Microsoft ήρθε σε συμφωνία με την εταιρία FireEye, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, ώστε να της παρέχει τα δεδομένα που λαμβάνει από την τηλεμετρία των Windows 10. Σε αντάλλαγμα η Microsoft θα ενσωματώσει τα εργαλεία iSIGHT της FireEye στον Window Defender. Η Microsoft χρησιμοποιεί τηλεμετρία στα Windows 10, ώστε να αναγνωρίσει κενά ασφαλείας και να διορθώσει τυχόν προβλήματα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το λειτουργικό της, κάτι το οποίο προφανώς έχει μόνο ευεργετικές συνέπειες στην τελική εμπειρία χρήσης των Windows 10.
Από την άλλη όμως πολλοί είναι αυτοί που θέτουν θέμα όσον αφορά την παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών των Windows, δεδομένου ότι και η ίδια η εταιρία έχει παραδεχθεί ότι η τελευταία έκδοση των Windows συλλέγει σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό δεδομένων έναντι των παλαιότερων εκδόσεων Windows.
Η συμφωνία της Microsoft με την FireEye, με βάση την ιστοσελίδα ARN, είναι η πρώτη γνωστή συμφωνία αυτού του τύπου, όπου η Microsoft φαίνεται να συμφωνεί να μοιράσει τα δεδομένα που συλλέγει με κάποιον τρίτο. Πολύ περισσότερο, η ιστοσελίδα ARN αναφέρει ότι οποιαδήποτε ομάδα ειδικών σε θέματα ασφαλείας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, εφόσον είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό που θα ζητήσει η Microsoft. Πάντως η Microsoft με ανακοίνωσή της προς τον τύπο, αρνείται ότι η συμφωνία της με την FireEye επιτρέπει στην δεύτερη να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τηλεμετρίας που λαμβάνει η Microsoft από τα Windows 10.

About Freegr network

Από το Blogger.