ειδήσεις

Intel Z370 Chipset τον Αύγουστο

Οι Coffee Lake επεξεργαστές θα βρουν στέγη κάτω από το επερχόμενο Z370 chipset το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο, 8 μόλις μήνες μετά το Z270! Η πληροφορία έρχεται από πληροφορίες του DigiTimes το οποίο επικαλείται πηγές από τη βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο υγιής ανταγωνισμός από πλευράς AMD φαίνεται πως βάζει την Intel σε frenzy mode αφού αρχικά η πλατφόρμα είχε ημερομηνία κυκλοφορίας τις πρώτες εβδομάδες του 2018. Πλέον τα πρώτα CPU μαζί με το Z370 θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο και μαζί, επιβεβαιώνονται και ορισμένα specs του. 
Η Intel Θα ενσωματώσει στο chipset υποστήριξη για WiFi και USB 3.1 Gen2 και έτσι η εταιρία δε θα επαφίεται τόσο πολύ στις Realtek και ASMedia για αυτόν τον σκοπό, κάτι που θα βλάψει τις πωλήσεις τους. Από την άλλη οι τρίτοι κατασκευαστές μητρικών φαίνεται πως θα ενσωματώσουν και επιπλέον controllers εάν το επιθυμούν, όμως όταν το βασικό spec της Intel φέρει πολλά από τα επιπλέον χαρακτηριστικά, ίσως δε θα αποτελέσει μείζον ζήτημα. 
Σημειώνεται όμως ότι η ASMedia έχει στα σκαριά next gen υλοποιήσεις του USB 3.2 με δικούς της προφανώς controllers, με στόχο να δελεάσει τους OEMs. Το Z370 θα αποτελέσει ουσιαστικά τη συνέχεια της mainstream κατηγορίας όμως στις αρχές του έτους η Intel ετοιμάζει και το Z390 που πιθανόν θα φέρει περισσότερα specs για πιο απαιτητικούς χρήστες, μπλεντάροντας τη γραμμή που το διαχωρίζει με το υπάρχον X299.

About Freegr network

Από το Blogger.