ειδήσεις

Υπάρχει σταθερό και γρήγορο Wi-Fi παντού;

Γρήγορο και σταθερό Wi-Fi, είναι αυτό που όλοι οι χρήστες επιδιώκουν για το σπίτι, για τον προσωπικό τους χώρο, για το γραφείο τους. Κι όμως, τα προβλήματα αυξάνονται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.
Αν το Wi-Fi σας δημιουργεί προβλήματα…
Καθώς ο αριθμός των συσκευών με δυνατότητα Wi-Fi αυξάνεται διαρκώς, οι routers Wi-Fi έχουν γίνει μέρος σχεδόν όλων των νοικοκυριών. Αλλά τι γίνεται αν ο router Wi-Fi είναι μακριά από το σαλόνι ή ακόμα και σε μια σκοτεινή γωνιά του υπόγειου; Είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα ως προς την εμβέλεια λήψης, ή την ταχύτητα του Wi-Fi σας. Ενώ ο router παρέχει τις επιθυμητές ταχύτητες δεδομένων όταν η συσκευή σας είναι κοντά σε αυτό, όταν απομακρυνθεί ή διαχωριστεί από αυτό μέσω δύο ή τριών τοίχων, μόνο ένα ποσοστό της αρχικής ισχύος του ασύρματου σήματος παραμένει.
Αυτό ακριβώς έρχονται να βελτιώσουν τα συστήματα mesh networking. Παρέχουν ολοκληρωμένο και γρήγορο Wi-Fi σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή σε ολόκληρο το σπίτι και το γραφείο. Η έξυπνη ιδέα πίσω από αυτή την πρόσφατα αναπτυχθείσα τεχνολογία είναι να υπάρχουν mesh routers οι οποίοι θα λειτουργούν σε ένα δίκτυο, έτσι ώστε οι φορητές συσκευές να συνδέονται αυτόματα με το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης στο Wi-Fi.
Η τέλεια εμπειρία Wi-Fi
Οι τομείς εφαρμογής των νέων mesh συστημάτων είναι ποικίλοι. Χάρη στα υψηλά data rates αλλά και στις μεγάλες εμβέλειες δράσης τους, είναι κατάλληλα για διαμερίσματα και σπίτια των 200 τετραγωνικών μέτρων ή και περισσότερο. Αυτό καθιστά τα συστήματα ιδανικά για streaming video 4K, gaming, καθώς και γρήγορη πρόσβαση σε NAS. Επιπλέον, παρέχουν άφθονες θύρες πολυμέσων (θύρες Fast Ethernet και gigabit) για να παρέχουν στις smart TV, τις κονσόλες παιχνιδιών, τους Blu-ray players, τους αποκωδικοποιητές και τους δέκτες ήχου, ένα γρήγορο σημείο πρόσβασης στο Internet.
Λάβετε θέσεις, πατήστε κουμπί, ξεκινήστε!
Ένα starter kit συνήθως περιλαμβάνει τη βάση και το δορυφόρο. Κάθε διαδικασία ρύθμισης πραγματοποιείται σύμφωνα με μια βασική αρχή. Καταρχήν, συνδέετε τη βάση στο δίκτυο. Επόμενο βήμα είναι να τη συνδέσετε στο router με ένα data cable. Στη συνέχεια, βάζετε τον δορυφόρο σε μια θέση όπου χρειάζεται ένα γρήγορο hotspot στο Διαδίκτυο. Μετά, απλά συνδέστε το δορυφόρο στο δίκτυο και ενεργοποιήστε τον. Με αναμονή περίπου δύο λεπτών, το σύστημα θα έχει ρυθμιστεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση (ακριβώς όπως το devolo GigaGate, για παράδειγμα). Τα νέα συστήματα έχουν καταργήσει την περίπλοκη διαδικασία ρύθμισης που απαιτείται από τους routers στο παρελθόν.
Ένα Wi-Fi είναι καλύτερο από δύο
Αν αργότερα διαπιστώσετε ότι θέλετε να συνδυάσετε τα διαφορετικά Wi-Fi hotspots του ασύρματου router καθώς και του νέου δορυφόρου για να δημιουργήσετε ένα ενιαίο, μεγάλο Wi-Fi δίκτυο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί WPS στο router και το νέο δορυφόρο Wi-Fi και τελειώσατε! Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης δικτύου υιοθετούνται από το mesh system. Αυτό εξοικονομεί μεγάλο χρόνο και τρόπο εγκατάστασης και το “φρέσκο” Wi-Fi μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τις συσκευές Wi-Fi στο σπίτι. Παρεμπιπτόντως, μπορούν να προστεθούν έως και οκτώ δορυφόροι στα συστήματα, έτσι ώστε να έχετε γρήγορο Wi-Fi διαθέσιμο σε κάθε όροφο.
Η εναλλακτική λύση: Wi-Fi από την ηλεκτρική πρίζα
Οι συσκευές προσαρμογείς dLAN, επίσης γνωστοί και ως προσαρμογείς Powerline, χρησιμοποιούν την οικιακή ηλεκτρική καλωδίωση ως ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Ακούγεται περίπλοκο στην αρχή, αλλά είναι πραγματικά εξίσου γρήγορο και εύκολο στη δημιουργία. Νέες συσκευές, όπως αυτές της σειράς 1200, παρέχουν επίσης Wi-Fi ac, το οποίο αποτελεί σήμερα το υψηλότερο πρότυπο Wi-Fi.
Το πλεονέκτημα του Powerline: Δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι καλωδιακή, οι τοίχοι και οι οπλισμένες με σκυρόδεμα σκάλες δεν αποτελούν εμπόδιο. Επιπλέον, τα πακέτα starter από γνωστούς κατασκευαστές, είναι συνήθως κάπως λιγότερο δαπανηρά σε σχέση με τα νέα mesh systems. Ωστόσο, δεν παρέχουν τόσες θύρες πολυμέσων. Τα ποσοστά μεταφοράς των kit Powerline είναι επίσης αρκετά υψηλά για να μεταφέρουν το ρεύμα UHD, αλλά και να υποστηρίξουν τη νέα σειρά στο Netflix στην υψηλότερη ποιότητα και χωρίς ασταθή ροή ή buffering.

About Freegr network

Από το Blogger.