τεχνολογία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Νέα Οικονομία, στη Νέα Εποχή, θα πρέπει να «πατήσει» πάνω στα Νέα Παγκόσμια Δεδομένα, καθώς η κλιματική αλλαγή ήδη αποτελεί πραγματικότητα. Έχοντας αυτή τη βάση, η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα φόρουμ κυκλικής οικονομίας, ανοικτό σε ευρείες συμμετοχές, στο οποίο βεβαίως και θα πρέπει να συμμετέχει ο επιχειρηματίας, ο παραγωγός, για να λάβει έτσι μέρος στο σχεδιασμό της οικονομίας στην οποία παράγει.  
Αλλά περνώντας στην υλοποίηση νέων πολιτικών, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει και το ρυθμιστικό πλαίσιο για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει η κυκλική οικονομία, τόνισε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας από το βήμα της κεντρικής εκδήλωσης του Money Show 2018, με θέμα «Νέα Οικονομία- Νέα Εποχή».
Ο υπουργός, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, στην οποία σήμερα το 83% των απορριμμάτων θάβεται, δηλαδή χάνεται σαν αξία, μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσει το σύνολο της οικονομίας,  με τους Δήμους να «ενηλικιώνονται» σε ότι αφορά τις λειτουργίες των πόλεων.
Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι μιλώντας για ανάπτυξη, δεν πρέπει να διαχωρίζουμε μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά να καταλήξουμε ότι μιλάμε για υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη συνολικά, επιλογή και επιταγή που δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς τη συμμετοχή του δημοσίου.
Ο κ. Φάμελλος, μάλιστα κάλεσε τους επιχειρηματίες, σε αυτό το νέο πνεύμα να στηρίξουν την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή, με το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης φέτος να ενισχύεται με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους λοιπούς προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο του Money Show, χαιρέτισε ο πρόεδρος του διοργανωτή φορέα, του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Σαραντόπουλος , όπως ακολούθως και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμ. Βλαχογιάννης.

Η Νέα Εποχή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Την επιχειρηματική διάσταση στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης και ο επικεφαλής της τεχνολογικής CISCO HELLAS κ. Νίκος Λαμπρογεώργος.
Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Νέα Εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να τονίσει ότι αυτή συνεπάγεται για διοίκηση και εταιρεία τις  κατακτήσεις των παρακάτω στόχων:

Είσοδο στο παιχνίδι νέων πελατών, νέων παικτών, από τους οποίους θα προκύψει όφελος για την Εταιρεία αλλά και ώθηση για την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Αύξηση του ρόλου του σιδηροδρόμου, γιατί χωρίς σιδηρόδρομο, το λιμάνι δεν μπορεί να πάει πέρα από τα σημεία που πηγαίνει σήμερα, ή αν πάει, η παρουσία του θα είναι περιορισμένη.

Ανάπτυξη γύρω από το Λιμάνι υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που θα παρέχουν τη δυνατότητα στην επιχειρηματική κοινότητα της να έχει ρόλο και πέραν των συνόρων. Να μεγαλώσει δηλαδή η επιρροή του λιμανιού. 

Αλλαγή της νοοτροπίας ώστε να ξεπεραστεί η αντίληψη του δημοσίου.

Να καταστεί το Λιμάνι στοιχείο ανάπτυξης της τεχνολογίας, ώστε να ξεπεραστεί  η «έρευνα» σαν ονομαστικό στοιχείο και να περάσει η Εταιρία, στο ουσιαστικό, δηλαδή στην εφαρμογή της.  



Οικονομία και Ψηφιακός μετασχηματισμός

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Νίκος Λαμπρογεώργος, εκπρόσωπος της CISCO HELLAS, υπεύθυνος για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Λαμπρογεώργος, εκπροσωπώντας μία Εταιρία που ανήκει σε διεθνή κολοσσό του κλάδου των τεχνολογιών Επικοινωνίας, υποστήριξε ότι ήδη η Ψηφιακή Οικονομία έχει αλλάξει τον τρόπο του επιχειρείν, όπως άλλωστε και τον τρόπο λειτουργίας των καταναλωτών.
Σε αυτό το νέο κόσμο των Ψηφιακών Τεχνολογιών, κάθε χρόνο πάνω από 30 εκατομμύρια συσκευές συνδέονται στο διαδίκτυο και περισσότερα από 4 terabyte δεδομένων θα αντιστοιχούν σε κάθε άτομο μέχρι το 2020.
Σε αυτή την «ψηφιακή δίνη», επηρεάζονται πρώτα η Τεχνολογία, μετά τα media, το λιανεμπόριο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και εν τέλει όλοι οι κλάδοι και οι πάντες.
«Όλοι θα επιχειρήσουν τελικά τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Μέχρι το 2020 θα έχουν ψηφιοποιηθεί ή θα έχει ξεκινήσει την ψηφιοποίηση του 75% των επιχειρήσεων και οργανισμών και από αυτές το 30% πιθανότατα θα αποτύχει γιατί δεν θα έχει επιλέξει το κατάλληλο μέσο ή τους κατάλληλους για τη μετάβαση».
Κι’ όλοι, σε αυτή τη νέα επαναστατική τεχνολογικά εποχή, θα υποδεχθούν με μεγαλύτερο ή μικρότερο ενθουσιασμό την ψηφιοποίηση δομών και λειτουργιών, γιατί αυτή θα δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στον τραπεζικό τομέα έχουμε ήδη τις υπηρεσίες εξ΄αποστάσεως και το πλαστικό χρήμα, στο retail τις πωλήσεις από το Διαδίκτυο και σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για πλήρως αυτοματοποιημένα εργοστάσια, αλλά και για «έξυπνες» και πιο πράσινες πόλεις.
Με το επίσημο δείπνο της διοργάνωσης έκλεισαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Money Show, που συνεχίζεται αύριο για τρίτη και τελευταία ημέρα του φετινού πολυσυνεδρίου.

About Freegr network

Από το Blogger.