ειδήσεις

Η Intel έχει πληροφορίες για το Z390 Chipset

Στο product brief της εταιρίας βρίσκουμε όλα τα specs που θα έχουν τα νέα chipsets όταν θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Η high end αγορά θα λάβει ένα ακόμα chipset και το Z390 έρχεται να συμπληρώσει πρακτικά τα features που η Intel δε "πρόλαβε" να ενσωματώσει στο Z370 τον Οκτώβριο του 2017. 
Από το PDF που βρίσκεται ακόμη διαθέσιμο στο site της Intel για να το δείτε εντοπίζουμε μερικά νέα χαρακτηριστικά, τα οποία υπάρχουν όμως και στα σχετικά φρέσκα B360 και H370. Το νέο chipset θα υποστηρίζει κανονικά όλους τους 8ης γενιάς επεξεργαστές του LGA1151 socket της Intel ενώ δεν αναφέρεται κάτι για τον επερχόμενο 8-πύρηνο για την ώρα. Η υποστήριξη WIFI με δίκτυα τύπου AC και το Bluetooth 5 είναι μερικά από αυτά που σκοπό έχουν να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα με περιφερειακά και το διαδίκτυο. 
Στη συνέχεια έχουμε τον USB 3.1 Gen2 controller που ενσωματώνει το chipset, προσφέροντας επιπλέον USB θύρες στις μητρικές των κατασκευαστών. Έτσι, έχοντας περισσότερες γραμμές για δρομολόγηση οι τρίτοι κατασκευαστές μπορούν να φτιάξουν μητρικές με περισσότερες USB απ' ότι στη γενιά των Z370 αυτή τη φορά με bandwidth 10Gbps. Σύμφωνα με το βολικό διάγραμμα οι PCIe γραμμές παραμένουν στις 24, ενώ η μόνη προσθήκη που διακρίνεται άμεσα είναι αυτή του έξτρα module του WIFI/Bluetooth που φαίνεται παρακάτω. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να δούμε τις πρώτες Z390 μητρικές στην επερχόμενη Computex στα τέλη Μαΐου.

About Freegr network

Από το Blogger.