freegr

50 εκπληκτικές νέες εικόνες που μας πρόσφερε το Hubble


 Τον Απρίλιο του 1990 τα μάτια μας άνοιξαν στο σύμπαν όπως δεν είχαν ανοίξει ποτέ ξανά. Το Hubble Space Telescope εκτοξεύτηκε και ήταν το ισχυρότερο τηλεσκόπιο που είχε φτιάξει ο άνθρωπος. Παρά τα  πολλά προβλήματα, κατάφερε να βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία τριάντα χρόνια μετά. Θέλοντας να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα 50 νέες επεξεργασμένες εικόνες από τον κατάλογο Caldwell τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ με την επισήμανση NEW.

H ιδιαιτερότητα του καταλόγου Caldwell είναι πως περιέχει μόνο αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και από ερασιτέχνες αστρονόμους. Οπότε αν ενδιαφέρεστε, ακολουθήστε τις οδηγίες των εικόνων και θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τα φαινόμενα αυτά μόνοι σας.

Ο κατάλογος Caldwell δημιουργήθηκε από τον ερασιτέχνη αστρονόμο και συγγραφέα Sir Patrick Alfred Caldwell-Moore και εκδόθηκε το 1995 ως συμπληρωματικός του καταλόγου Messier από τον Γάλλο αστρονόμο Charles Messier του 18ου αιώνα.

Σήμερα, ο κατάλογος Caldwell αποτελείται από 109 αντικείμενα, ή πιο συγκεκριμένα από 28 νεφελώματα, 46 αστρικά σμήνη και 35 γαλαξίες. Μαζί με τον κατάλογο Messier, αποτελούν δύο συλλογές με τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του σύμπαντος και την απόλυτη αναγνώριση της αξίας του Hubble για την ανθρωπότητα και την επιστήμη.

About Freegr network

Από το Blogger.