freegr

Τα 8GB RAM στα laptops ΔΕΝ είναι ποτέ αρκετά!


 Η ανάγκη για όλο και περισσότερη RAM έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Διάφορες εφαρμογές καταναλώνουν και απαιτούν όλο και περισσότερα μεγέθη, ενώ αν βάλεις στη συζήτηση και τα παιχνίδια, τότε εκεί ξεφεύγουμε αρκετά.

Τα 8GB RAM στα σύγχρονα laptops αρχίζουν να μην αρκούν. Και δεν μιλάμε για τρελές εφαρμογές, όπως Photoshop, αλλά για απλά καθημερινά προγράμματα τα οποία αυξάνουν την κατανάλωση εκθετικά. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, έχουμε ανοιχτά, δυο παράθυρα browsers με 2 tabs στο ένα και 1 στο άλλο. Σε αυτό, το τελευταίο ανεβάζουμε κάποια αρχεία στο mediafire και έχουμε ανοιχτή τη σελίδα του site. Έχουμε την εφαρμογή του outlook ανοιχτή και το trello. Και όπως βλέπεις η χρήση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 62%. Το laptop περιλαμβάνει 8GB RAM και όπως βλέπουμε η κατανάλωση με αυτές τις απλές διεργασίες είναι μεγάλη.

task manager

Τα Windows 10 και ο Chrome θα ζητούν όλο και περισσότερη RAM με την πάροδο του χρόνου. Η τηλεμετρία της Microsoft στα Windows 10, οι διάφορες υπηρεσίες του λειτουργικού και πλήθος bloatware που ποτέ βασικά δεν θα χρησιμοποιήσεις είναι λόγοι που αυξάνουν απίστευτα την κατανάλωση.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αρχίσουν να θεωρούν ότι τα 8GB δεν είναι πολυτέλεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο συνάδελφος του techradar.com, οι κατασκευαστές αγοράζουν τη RAM σε μεγάλες ποσότητες με αποτέλεσμα να κοστίζουν λιγότερο για αυτούς. Πρέπει να ξεκινήσουν να προσφέρουν λύσεις σε πιο προσιτές τιμές, με περισσότερη RAM, μια πρακτική που θα τους φέρει πιο κοντά στο 2021 και τις πραγματικές ανάγκες του χρήστη. Γιατί τα 8GB αρχίζουν να μην αρκούν πλέον.

About Freegr network

Από το Blogger.