DDR4

ΝΕΕΣ λύσεις διαχείρισης ενέργειας για μονάδες DDR5


  Η Samsung Electronics Co., Ltd., στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, ανακοίνωσε τα πρώτα ολοκληρωμένα IC διαχείρισης ενέργειας (PMIC) της βιομηχανίας, τα S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, για μονάδα διπλού ρυθμού δεδομένων πέμπτης γενιάς (DDR5) διπλής in-line μονάδας μνήμης (DIMM).

Μία σημαντική βελτίωση του σχεδιασμού της λύσης DRAM νέας γενιάς αποτελεί η ενσωμάτωση του PMIC στη μονάδα μνήμης, καθώς οι προηγούμενες γενιές διέθεταν το PMIC στη μητρική πλακέτα, προσφέροντας αυξημένη συμβατότητα και ακεραιότητα σήματος και παρέχοντας μια πιο αξιόπιστη και διαρκή απόδοση.

Τα νέα PMIC της Samsung για μονάδες DDR5 είναι εξοπλισμένα με υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης και ιδιόκτητο σχεδιασμό ελέγχου (ασύγχρονο βασικό σύστημα ελέγχου φάσης-διπλής φάσης), για βελτιωμένη απόδοση και μεταβατικές αποκρίσεις φορτίου.

Το σύστημα αυτό επιτρέπει στην τάση DC να μεταβαίνει από υψηλή σε χαμηλή με μια γρήγορη παροδική απόκριση στις αλλαγές του φορτίου ρεύματος εξόδου, και να προσαρμόζει τη μετατροπή ανάλογα για να ρυθμίζει αποτελεσματικά την τάση εξόδου της, διατηρώντας τη σε σχεδόν σταθερά επίπεδα. Το σύστημα ελέγχου διαθέτει, επίσης, μεθόδους διαμόρφωσης πλάτους και συχνότητας παλμού, αποτρέποντας καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες κατά την εναλλαγή λειτουργιών.

«Με βελτιωμένη απόδοση ισχύος και χαμηλή τάση κυματισμού εξόδου, τα νέα PMIC, S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, επιτρέπουν στα κέντρα δεδομένων, τους διακομιστές επιχειρήσεων και τις εφαρμογές υπολογιστών να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απόδοση DDR5 για εξαιρετικά απαιτητικές εργασίες μνήμης», δήλωσε ο Harry Cho, Vice President του System LSI Μarketing στη Samsung Electronics.

Δύο εκ των τριών νέων λύσεων DDR5 PMIC της Samsung, το S2FPD01 και το S2FPD02, προσφέρουν βέλτιστη απόδοση για τους σύγχρονους διακομιστές κέντρων δεδομένων και εταιρειών που πρέπει να αναλύουν μεγάλο όγκο δεδομένων, να διαθέτουν μηχανική και βαθιά εκμάθηση και να εκτελούν άλλες διάφορες υπολογιστικές εργασίες σε πραγματικό χρόνο. Το FPD01 έχει σχεδιαστεί για μονάδες με χαμηλή πυκνότητα ενώ το FPD02 για μονάδες με υψηλότερη πυκνότητα.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης αντί ενός γραμμικού ρυθμιστή, τα νέα PMIC της Samsung μπορούν να λειτουργήσουν με απόδοση ισχύος έως 91%.

Το S2FPC01 είναι προσαρμοσμένο για χρήση σε επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Σχεδιασμένο σε κόμβο διαδικασίας 90 νανομέτρων (nm), η νέα λύση PMIC της Samsung προσφέρει πιο ευέλικτη απόδοση σε μικρότερο πακέτο.

Οι λύσεις διαχείρισης IC DDR5 DIMM της Samsung, τα S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, είναι διαθέσιμα για δειγματισμό σε εταιρικούς πελάτες.

About Freegr network

Από το Blogger.