freegr

Social media: Facebook και Ιnstagram θα εξαφανιστούν από την Ευρώπη

 


Χάος αναμένεται να προκληθεί τις επόμενες μέρες στην Ευρώπη καθώς Facebook και Instagram είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστούν από την Γηραιά Ήπειρο.

Η Ιρλανδία θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των social media και είναι στο χέρι της αν θα θελήσει να προκαλέσει ευρωπαϊκό black out.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, σύμφωνα με το Politico, αποφάσισε να σταματήσει την αποστολή δεδομένων στις ΗΠΑ.

Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε το 2020 όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ για μεταφορά δεδομένων. Το Privacey Shiled, όπως ονομάζεται δεν ήταν αποδεκτό εξαιτίας των πρακτικών επιτήρησης των ΗΠΑ και των αμφιβολιών που είχαν εκφραστεί. Το προσωρινό πλαίσιο συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί πρέπει και αυτό να σταματήσει μετά την οριστική απόφαση της Επιτροπής.

Η Meta έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram.

«Εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCC ή να βασιζόμαστε σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη», δήλωσαν εκπρόσωποι του κολοσσού.

ΕΕ και ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω διαπραγμάτευσης ενός νέου κειμένου μεταφοράς δεδομένων που θα επιτρέψει σε εταιρείες, όπως τη Meta να συνεχίσουν την αποστολή δεδομένων ανεξάρτητα από την ιρλανδική απόφαση.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον τον Μάρτιο συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι διαπραγματεύσεις για τα «ψιλά γράμματα» έχουν σταματήσει και είναι απίθανο να επιτευχθεί τελική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.

Ένας εκπρόσωπος της ιρλανδικής DPC επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο απόφασης είχε σταλεί σε άλλες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου, οι οποίες έχουν τώρα ένα μήνα για να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά δεν θα συζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση.

About Freegr network

Από το Blogger.