freegr

TIPS: ΠΩΣ θα μπλοκάρεις οριστικά τις spam κλήσεις στο κινητό σου


Αν φοβάστε να σηκώσετε το κινητό σας κάθε φορά που βλέπετε άγνωστο νούμερο σε ακατάλληλες ώρες, τότε οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις επίμονες κι ενοχλητικές spam κλήσεις Αν δέχεστε αρκετά συχνά ενοχλητικές κλήσεις σε ακατάλληλες ώρες στα κινητά σα
ς τηλέφωνα, τότε σίγουρα ψάχνετε τρόπο να απαλλαγείτε. Παρόλο που υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αποτρέψετε την παρενόχληση άγνωστων αριθμών για εμπορικούς σκοπούς ή που είναι αποτέλεσμα ακόμη και χειρότερα, κακόβουλων ενεργειών, τα smartphone έχουν ήδη έναν τρόπο να προστατεύσουν το απόρρητό σας αποτρέποντας τέτοιες κλήσεις.
 Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνετε αν το κινητό σας μένει συνέχεια από μπαταρία Πώς; Απλώς κάνοντας φραγή στις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς, οι χρήστες Apple iPhone μπορούν να αποτρέψουν τυχόν απάτες από ανεπιθύμητες κλήσεις. Διαθέσιμο σε λογισμικό iOS 13 και μεταγενέστερες εκδόσεις, δηλαδή από το iPhone 6S και μετά, η λειτουργία Silence Unknown Callers αποκλείει αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχουν επικοινωνήσει προηγουμένως με έναν χρήστη και δεν έχουν αποθηκευτεί σε λίστα επαφών. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε την επιλογή «Phone» και, στη συνέχεια, κυλήστε την οθόνη προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε το «Silence Unknown Callers» και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Οι ενοχλητικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς θα σιγήσουν και θα στέλνονται απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή ενώ θα εμφανίζονται στη λίστα πρόσφατων κλήσεων. 
Ωστόσο, η Apple δηλώνει ότι αν το άτομο μοιράστηκε τον αριθμό τηλεφώνου του με έναν άλλο χρήστη μέσω email, τότε εκείνος θα μπορεί να καλέσει. Προσέξτε λοιπόν ιδιαίτερα τα phishing μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλαδή αυτά που στόχο έχουν να «ψαρέψουν» πληροφορίες. Τα τηλέφωνα Android διαφέρουν μεταξύ τους, από το Samsung S21 Ultra έως το Google Pixel 4a. Όμως το καθένα πρέπει να έχει μια παρόμοια μέθοδο για να αποκλείσει οποιονδήποτε άγνωστο αριθμό. Στην εφαρμογή «Phone», πατήστε στις τρεις κουκκίδες και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Από εδώ, θα πρέπει να υπάρχουν πολλές επιλογές για τον αποκλεισμό των άγνωστων εισερχόμενων κλήσεων. Για παράδειγμα, ένα smartphone Vivo εμφανίζει την επιλογή «Block harassing calls» αφού πατήσετε τις τρεις κουκκίδες, ενώ το Samsung S21 προσφέρει «Call blocking» επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν το «Block anonymous calls».

About Freegr network

Από το Blogger.