ειδήσεις

Η Intel ετοιμάζει υπολογιστή χωρίς καλώδια και θύρες

Στο συνέδριο της Computex 2014 στη Ταιβάν, η Intel παρουσίασε τον Skylake, έναν υπολογιστή ο οποίος δεν έχει κανένα καλώδιο ή θύρα, αλλά τροφοδοτείται με τη βοήθεια ενός τραπεζιού, το οποίο μπορεί να φορτίσει παράλληλα κινητό και tablet. O αντιπρόεδρος της Intel, Kirk Skaugen, έκανε μια μικρή επίδειξη του εν λόγω υπολογιστή τροφοδοτώντας το ασύρματα και προβάλλοντας πάλι ασύρματα το περιεχόμενο στην οθόνη. Επίσης, μέσω του Intel Wireless Display πρόβαλλε το περιεχόμενο σε διάφορες τηλεοράσεις και οθόνες χωρίς να χρειάζεται θύρα για σύνδεση με οθόνη.
Ο Skylake χρησιμοποιεί το πρότυπο WiGig για ασύρματη σύνδεση και μεταφορά δεδομένων μέχρι 7Gbps και το πρότυπο "Alliance for Wireless Power" (A4WP) για τη τροφοδοσία του, το οποίο υποστηρίζεται από laptop και ταμπλέτες. Η Intel κατέχοντας το πρότυπο αυτό ξεκίνησε συνεργασία με μερικούς κατασκευαστές υπολογιστών, όπως η Dell, Fujitsu, και Lenovo.
Ωστόσο, μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν έχει ούτε μια θύρα, με τον Skaugen να δηλώνει πως υπάρχουν 4 λόγοι που χρησιμοποιούμε το καλώδιο, θέτοντας το εξής ερώτημα: "Πόσο καιρό θα κάνετε για να ξεφορτωθείτε το καλώδιο ethernet;" και απαντώντας ο ίδιος πως του πήρε 5 χρόνια μετά τη παρουσίαση του Centrino για να νιώσει άνετα χωρίς καλώδιο ethernet. Ένα ακόμα όραμα του Skaugen είναι να εξαλειφθούν οι κωδικοί, καθώς υποστηρίζει πως ένας μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί 18 κωδικούς. Το πρόσωπο και η φωνή, ή συνδυασμός αυτών, μπορούν κάλλιστα να πάρουν τη θέση ενός κωδικού, τονίζοντας πως αυτού του είδους η πιστοποίηση είναι πιο ασφαλής. Παρ'όλα αυτά, αν και οι fingerprint readers υπάρχουν εδώ και χρόνια, οι κωδικοί δεν φαίνεται πως θα εξαλειφθούν.

About Freegr network

Από το Blogger.