τεχνολογία

Σχεδόν τριπλάσια αύξηση στην ετήσια διακίνηση δεδομένων μέσω Internet

Σύμφωνα με την έρευνα Cisco® Visual Networking Index™ Global Forecast and Service Adoption για τη χρονική περίοδο από το 2013 έως το 2018, η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω IP (Internet Protocol) θα αυξηθεί σχεδόν τρεις φορές μέσα στην επόμενη τετραετία, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού χρηστών του Internet και των συσκευών με σχετικές δυνατότητες σύνδεσης, της αύξησης των ευρυζωνικών ταχυτήτων και της συχνότερης παρακολούθησης video. 


Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω IP για σταθερές και κινητές συνδέσεις αναμένεται να ανέλθει σε εκτιμώμενο ετήσιο όγκο 1,6 zettabyte*, δηλαδή, σε περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια gigabyte ετησίως έως το 2018.
Η φύση της διακίνησης δεδομένων μέσω IP πρόκειται να αλλάξει ριζικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Το 2018 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Internet, η πλειονότητα των δεδομένων που θα διακινούνται δεν θα προέρχεται από προσωπικούς υπολογιστές (PC). Η διακίνηση δεδομένων μέσω Wi-Fi θα υπερβεί την ενσύρματη διακίνηση δεδομένων για πρώτη φορά, ενώ τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD) θα σημειώσουν μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων σε σχέση με τα βίντεο τυπικής ευκρίνειας (SD).
Η συνολική ανάπτυξη της διακίνησης δεδομένων εξακολουθεί να είναι δυναμική. Η διακίνηση δεδομένων μέσω IP στα παγκόσμια δίκτυα μόνο κατά το 2018 θα υπερβεί εκείνην όλων των προηγούμενων «ετών Internet» συνολικά, από το τέλος του 2013. Από το 1984 έως το 2013, η διακίνηση δεδομένων μέσω IP ανήλθε σε 1,3 zettabyte παγκοσμίως. H έρευνα Cisco VNI Forecast προβλέπει ότι, έως το 2018, ο όγκος της διακίνησης δεδομένων από τελικούς χρήστες θα ανέλθει σε 1,6 zettabyte ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Internet of Everything παρουσιάζει επίσης δυναμική εικόνα και, έως το 2018, οι μονάδες σύνδεσης μεταξύ συσκευών (M2M) θα είναι σχεδόν ισάριθμες με τον πληθυσμό της Γης. Για παράδειγμα, τα έξυπνα αυτοκίνητα θα διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερις συνδέσεις M2M το καθένα.

About Freegr network

Από το Blogger.