Τεχνολογία της IBM αναγνωρίζει κάθε χρήστη από τις συνήθειές του

Η IBM ανακοίνωσε μια νέα της τεχνολογική πατέντα που αφορά σε ένα σύστημα ανίχνευσης απάτης από hackers και που βασίζεται στις συνήθειες του χρήστη κατά το σερφάρισμά του στο Internet. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφεύρεση μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει το πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τους browsers και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται, αναγνωρίζοντάς τους.
Για παράδειγμα, θα μπορεί να εντοπίσει σε ποια sites κάποιος χρήστης που έχει λογαριασμό και συνδέθηκε χρησιμοποιεί πολύ το ποντίκι, σε ποια κάνει αρκετή χρήση του πληκτρολογίου, ενώ ακόμα και όταν χρησιμοποιεί tablet, θα μπορεί να εντοπίσει πόσα και ποια gestures κάνει στην οθόνη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν το προφίλ του νόμιμου χρήστη ενός λογαριασμού. 
Όπως δήλωσε ο ερευνητής Keith Walker, είναι πιθανό το σύστημα να μπερδευτεί και μια διαφορετική συμπεριφορά να οφείλεται για παράδειγμα σε ένα σπασμένο χέρι, αλλά συνήθως το σύστημα της IBM, δεν θα κάνει λάθος!
Το ερώτημα όμως είναι τι συμβαίνει αν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον browser του ανώνυμα. Σύμφωνα με την IBM και πάλι το σύστημα θα μπορεί να συλλέξει πληροφορίες και το μυαλό όλων πηγαίνει στην παραβίαση της ιδιωτικότητας.

, , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.