ειδήσεις

OS X Yosemite 10.10, τα καλά του νέου λειτουργικού με iOS 8 UI

H νέα έκδοση του OS X Yosemite 10.10 (προφέρεται γιοσέμιτι) αλλάζει εμφάνιση, προσφέρει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι ήδη διαθέσιμη για download στους developers.

OS X YOSEMITE 10.10 ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ DOWNLOAD ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για πρώτη φορά η Apple θα διαθέσει το OS X Yosemite 10.10 και σε public beta έκδοση για όσους θέλουν να πειραματιστούν με τα νέα χαρακτηριστικά και να βοηθήσουν στην διόρθωση τυχόν προβλημάτων πριν από την επίσημη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού. Το OS X 10.10 έρχεται πολύ πιο κοντά στην αισθητική του iOS 7 και iOS 8 διατηρώντας παράλληλα αρκετά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το OS X αυτό που είναι.
WE RECONSIDERED EVERY ELEMENT OF THE MAC INTERFACE, LARGE AND SMALLΕίναι επίσης η πρώτη φορά που η Apple τολμάει να φέρει τόσο κοντά το OS X με το iOS σε επίπεδο λειτουργικότητας, δυνατοτήτων και ευκολιών. Στην πραγματικότητα, το OS X Yosemite γίνεται μέρος του iOS 8 και το αντίστροφο, αφήνοντας στους χρήστες την επιλογή για μετάβαση σε κάθε λειτουργικό και συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάλληλη στιγμή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το OS X Yosemite 10.10 (γιοσέμιτι) μοιάζει περισσότερο στο iOS 7 και iOS 8 με νέες γραμματοσειρές σε όλο το λειτουργικό, νέες διαφάνειες στα παράθυρα, περισσότερο χώρο στην οθόνη, ενημέρωση με νέες δυνατότητες σε όλα τα βασικά apps του OS X και φυσικά σύνδεση με το iOS 8.

OS X YOSEMITE 10.10, MAC, IPHONE ΚΑΙ IPAD ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Νέα είναι η δυνατότητα του iOS 8 να συνεργάζεται καλύτερα με το νέο OS X Yosemite με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση του χρήστη με το νέο χαρακτηριστικό, Continuity. Τα δύο νέα λειτουργικά της Apple θα γνωρίζουν πότε το iPhone 5S βρίσκεται κοντά σε κάποιο Mac και θα προσφέρουν την δυνατότητα για χρήση του δικτύου 4G LTE ως επιπλέον επιλογή στην λίστα των διαθέσιμων WiFi. Μέχρι σήμερα η σύνδεση iPhone και Mac απαιτούσε την ενεργοποίηση του WiFi Hotspot στο iPhone, την εύρεση του δικτύου και εισαγωγή κωδικού στο Mac.Με το iOS 8 το iPhone 5S, το νέο iPhone 6 αλλά και τα παλιότερα iPhone 4S και iPhone 5 θα μπορούν να λειτουργούν σαν να ήταν ένα. Η σύνταξη ενός email μπορεί να ξεκινήσει στο iPhone αλλά μόλις το Mac αντιληφθεί ότι υπάρχει iPhone κοντά μπορεί αυτόματα να εμφανίσει το παράθυρο του email με όλο το περιεχόμενο του ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται στο iPhone. Αντίστοιχα αν το iPhone δεχθεί κλήση, ο κάτοχος του Mac μπορεί να απαντήσει στο τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το Mac.H αναζήτηση με το Spotlight έχει γίνει πιο έξυπνη και λειτουργική αφού πλέον το OS X 10.10 μπορεί να ψάχνει και να βρίσκει πληροφορίες στο web, παράλληλα με το iCloud και τον σκληρό δίσκο / SSD του Mac. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέσα από το Yosemite ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες στην Wikipedia, σχετικά με ταινίες, νέα και ειδήσεις αλλά και διευθύνσεις και χάρτες.
THE RESULT IS SOMETHING THAT FEELS FRESH, BUT STILL INHERENTLY FAMILIAR. COMPLETELY NEW, YET COMPLETELY MAC
Όλα τα γνωστά apps του OS X Yosemite, όπως Safari, Mail, Messages, έχουν αναβαθμιστεί όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά ώστε να εκμεταλλεύονται το νέο iOS 8, το iCloud drive και φυσικά την επιλογή του χρήστη να χρησιμοποιεί iPhone, iPad και Mac. Ο Safari έγινε πολύ πιο γρήγορος ειδικά σε ό,τι αφορά την Nitro JavaScript engine που χρησιμοποιεί, το Mail απέκτησε την δυνατότητα για σημειώσεις με το νέο Markup εργαλείο παράλληλα με την σύνδεση με το iOS 8 και στην αποστολή αρχείων μέχρι και 5GB μέσω Mail Drop και τα iMessages και SMS συγχρονίζονται αυτόματα ακόμα και αν φίλοι του χρήστη δεν χρησιμοποιούν iPhone για την αποστολή μηνυμάτων.

OS X YOSEMITE 10.10, ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ APPLE ΓΙΑ ΤΟ ICLOUD DRIVE

Για πρώτη φορά στο OS X 10.10 η Apple χρησιμοποιεί το iCloud Drive, ένα νέο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο που το iPhone, iPad και Mac έχουν πρόσβαση στο iCloud ακόμα και από Windows. Φανταστείτε το iCloud Drive σαν το DropBox ή το SkyDrive της Microsoft φτιαγμένο από την Apple με σκοπό να λύσει το ίδιο πρόβλημα: όλα τα αρχεία σε ένα μέρος, διαθέσιμα παντού και πάντα αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο internet και αυτόματα συγχρονισμένα σε όλες τις διαθέσιμες συσκευές δηλαδή iPhone, iPad, Mac, Windows PC. Για την ευκολότερη διαχείριση και αποστολή αρχείων το νέο OS X 10.10 υποστηρίζει AirDrop από iPhone / iPad σε Mac και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι το OS X θα μπορεί να βρεί το iPhone και iPad μέσω Bluetooth αλλά να στείλει ή να λάβει αρχεία μέσω WiFi, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα το AirDrop.

About Freegr network

Από το Blogger.