freegr

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στην Ακρόπολη και σε 19 αρχαιολογικούς χώρους

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο όμιλος ΟΤΕ, εξοπλίζοντας τους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και μουσεία της Ελλάδας, με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Η πρωτοβουλία του ΟΤΕ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το κόστος της επένδυσης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η προβολή της χώρας αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Παράλληλα το κοινό μπορεί να έχει μια διαδραστική επαφή με τα μνημεία η οποία θα του προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Αρχικά η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση το Internet παρέχεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο Αθηνών όπως επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Η επιλογή των χώρων έχει γίνει από το υπουργείο με κριτήρια τη σπουδαιότητα και την επισκεψιμότητα, ενώ το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τέλη του 2017.
Τη φετινή χρονιά έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στην Ακρόπολη, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, της Δήλου, του Ακρωτηρίου Θήρας, του Σουνίου, όπως επίσης στους Δελφούς και στη Βεργίνα. Την επόμενη χρονιά, το δωρεάν ασύρματο Internet θα φτάσει στα εξής μέρη: στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και στη Αρχαία Κόρινθο.

About Freegr network

Από το Blogger.