ειδήσεις

Επιτέλους νέα, στην αγορά το Project Ara το 2017

Πολλοί προβληματισμοί υπήρξαν μέσα στη χρονιά για το Project Ara, τα καινοτόμα αρθρωτά smartphones της Google, η εταιρεία ωστόσο με αφορμή το Google I/O 2016 διαψεύδει τις“Κασσάνδρες” και μας φέρνει νέα του. Έτσι, το ATAP group επιβεβαίωσε ότι ένα νέο developer phone θα είναι έτοιμο το τελευταίο τρίμηνο του έτους ενώ ένα “λεπτό, ελαφρύ και όμορφο”consumer Ara phone θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.
Η έκδοση της συσκευής που παρουσιάστηκε στη σκηνή του I/O  ήταν, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τις φωτογραφίες, σημαντικά βελτιωμένη οπτικά σε σχέση με τα prototypes που είχαμε δει έως τώρα, αλλά και περισσότερο εύχρηστη. Τα modules έως τώρα διαχωρίζονταν μεταξύ τους από ένα παχύ μεταλλικό πλέγμα για παράδειγμα, τώρα ωστόσο μία τέτοια τεχνική δε φαίνεται να είναι απαραίτητη. Έτσι, το τηλέφωνο δείχνει πιο “συμπαγές” και φυσικά πολύ πιο όμορφο!
Το νέο frame του Ara υποστηρίζει αυτή τη στιγμή έως 6 modules, ενώ στο μέλλον τα frames θα είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα και θα είναι επίσης συμβατά με παλαιότερες Ara συσκευές. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι θα είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκαταστήσετε τα modules και να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε ένα και… είστε έτοιμοι. Δε χρειάζεται ούτε καν reboot. Το ίδιο εύκολο είναι όμως και το να βγάλετε ένα module από τη συσκευή. Απλά μεταβαίνετε στα settings και επιλέγετε ποιο module θέλετε να αφαιρέσετε. Μόλις το κάνετε αυτό, “αφαιρείται” μόνο του με pop-up από το πίσω μέρος της συσκευής. Μπορείτε μάλιστα να αφαιρείτε modules ακόμη και με φωνητικές εντολές, σε μία ακόμη εντυπωσιακή λειτουργία του Project Ara.
To ATAP group διαθέτει μία ομάδα συνεργατών που είτε ενδιαφέρονται είτε αναπτύσσουν add-ons, με τη λίστα να περιλαμβάνει προς το παρόν τις E Ink, Toshiba, Gotenna και Sony Pictures Home Entertainment.

About Freegr network

Από το Blogger.