τεχνολογία

Lilium: Ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος κάθετης απογείωσης

Η Lilium Aviation, μία start-up εταιρεία, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Το Lilium Jet, όπως είναι η επίσημη ονομασία του αεροσκάφους, συνδυάζει τις ικανότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) των ελικοπτέρων με τις ταχύτητες και τις ικανότητες πτήσης των αεροσκαφών σταθερών πτερύγων.
Για την κίνησή του διαθέτει κινητήρες που λαμβάνουν ενέργεια από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ισχύος 320 kW, σε μία διάταξη που θυμίζει ανάλογες σχεδιάσεις της αμερικανικής DARPA.
Για τον χειρισμό του ο πιλότος έχει στη διάθεσή του joystick με υποβοήθηση fly-by-wire, ενώ το αεροσκάφος διαθέτει ακόμη ανασυρόμενα σκέλη προσγείωσης, θύρες εισόδου που ανοίγουν προς τα επάνω ενώ η μέγιστη ταχύτητά του πρόκειται να φθάνει τα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα.Στόχος των δημιουργών του Lilium είναι το αεροσκάφος «ιδιωτικής χρήσης» να είναι διαθέσιμο εμπορικά από το 2018. Μάλιστα, προβλέπεται ότι το εν λόγω μοντέλο θα κατηγοριοποιηθεί στα Ελαφρά Αθλητικά Αεροσκάφη για την Ευρώπη, κατηγορία που απαιτεί ελάχιστο 20 ωρών εκπαίδευσης.

About Freegr network

Από το Blogger.