ειδήσεις

Google Home: Ο νέος οικιακός βοηθός,

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Google I/O, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Google Home, την απάντηση ουσιαστικά της Google στο Echo της Amazon, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να επικοινωνεί με το Google Search και το Google Now χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το smartphone του. Όπως το Echo, έτσι και το Google Home ενσωματώνει ένα μεγάφωνο κι ένα μικρόφωνο σε μία μικρή και κομψή συσκευή. Την εμφάνιση της συσκευής μπορούμε να την αλλάζουμε και να την προσαρμόζουμε εύκολα στη διακόσμηση του χώρου μας, μιας και υπάρχουν θήκες σε διάφορα χρώματα. Έχει επίσης λαμπάκια LED από τα οποία καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί, με δεδομένο ότι στον σχεδιασμό της συσκευής δεν έχει συμπεριληφθεί κανένα κουμπί. Ενώ δεν έχει μεγάλο μέγεθος, το Google Home δεν προορίζεται να είναι φορητό, αλλά χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο σε πρίζα. Ουσιαστικά, όμως, προορίζεται να είναι το κεντρικό σημείο σύνδεσης μας με τις υπηρεσίες της Google, από το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ή όπου κι αν το έχουμε τοποθετήσει.
 Σύμφωνα με τον Mario Queiroz, το στέλεχος της Google πίσω από την δημιουργία του Chromecast και τωρινός επικεφαλής του Google Home, το Wi-Fi μεγάφωνο της συσκευής έχει πλούσια μπάσα και καθαρές υψηλές συχνότητες με αποτέλεσμα μία σπουδαία εμπειρία χρήσης. Μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα να απαντά στις ερωτήσεις μας μέσω του Google Search, να συλλέγει πληροφορίες για τον καιρό και άλλα, να οργανώνει το πρόγραμμά μας και βασικά να κάνει όλα αυτά που περιμένουμε να κάνει το Google Assistant στο smartphone μας.
Επίσης, το Google Home, έχει την ικανότητα να μαθαίνει το πρόγραμμα και τις συνήθειές μας, όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε. Τέλος, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να συνεργάζεται με όλες τις συνδεδεμένες, στο οικιακό μας δίκτυο, έξυπνες συσκευές. Έχοντας στοιχεία από την λογική λειτουργίας του Chromecast, το Google Home έχει την δυνατότητα να μεταδίδει μουσική σε συνδεδεμένα ηχεία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, παίρνοντας εντολή απλά και μόνο από την φωνή μας. Ή ακόμα, μπορούμε να του πούμε να παίξει ένα βίντεο σε όποια τηλεόραση θέλουμε.

About Freegr network

Από το Blogger.