τεχνολογία

Έτοιμο το λογισμικό αποκρυπτογράφησης για το ransomware TeslaCrypt

Το κλειδί αποκρυπτογράφησης του εξαιρετικά επικίνδυνου “ransomware” TeslaCrypt έχουν πλέον στα χέρια τους οι ερευνητές της ESET, με το οποίο τα θύματα του κακόβουλου αυτού λογισμικού μπορούν να ξεκλειδώσουν τα αρχεία τους.
Οι δημιουργοί του εν TeslaCrypt ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τις δραστηριότητες τους και έτσι αποφάσισαν να προσφέρουν ένα κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης για όλους τους χρήστες, με το οποίο η ESET θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα δωρεάν εργαλείο “ξεκλειδώματος” των μολυσμένων αρχείων.
 “Το project έκλεισε. Το κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης είναι το 440Α241DD80FCC5664E861089DB716E08CE627D8D40C7EA360AE855C727A49EE, περιμένετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα καθολικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης. Ζητάμε συγνώμη”
Ως γνωστόν, το TeslaCrypt υπήρξε ένα ιδιαίτερα ευέλικτο κακόβουλο λογισμικό, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι δημιουργοί του αναβάθμιζαν τον κώδικα - όπως κάνουν και οι κατασκευάστριες λογισμικού προστασίας, με σκοπό να προστατεύσουν τις οποιεσδήποτε ευπάθειες του. Η διαδικασία επανάκτησης των αρχείων, επώδυνη και χρονοβόρα, απαιτούσε μέχρι πρότινος την καταβολή χρηματικών ποσών ως “λύτρα” - πάντοτε σε bitcoins.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα “Master Key” που δόθηκε συμβάλει στην αποκρυπτογράφηση αρχείων με επεκτάσεις xxx, .ttt, .micro, ή .mp3, τα οποία μολύνθηκαν από τις εκδόσεις TeslaCrupt v3 και V4. Η ESET ανέπτυξε ήδη το λογισμικό αποκρυπτογράφησης του TeslaCrypt, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

About Freegr network

Από το Blogger.