Η παρουσίαση Pascal Καρτών Γραφικών NVIDIA GTX 1080/1070

Οι φήμες σχετικά με τις νέες Pascal GPUs της NVIDIA καταρρίπτονται καθώς πριν από λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε η επίσημη αποκάλυψή τους στο σχετικό event της εταιρίας.

"Η ανθρωπότητα θα πεφωτιστεί" αναφέρει εδώ και μερικές ημέρες στο σχετικό site "Order of 10" στο οποίο τρέχει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι το σημερινό γεγονός της αποκάλυψης των νέων καρτών γραφικών της NVIDIA. Η νέα γενιά αποτελεί από τις σημαντικότερες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η εταιρία καθώς οι Pascal ξεφεύγουν από τα 28nm της TSMC και περνούν στην "3D εποχή των transistor" με τα 16nm FinFET
 που υπόσχονται χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας. 

GTX 1080 
Η συγκεκριμένη κάρτα του lineup θα βρεθεί στην high end αγορά ενώ η βελτιωμένη αρχιτεκτονική υπόσχεται να αυξήσει τον αριθμό των transistor που συμπεριλαμβάνει η NVIDIA στο chip ελέω FinFET. Η NVIDIA ανέφερε στο livestream της πως η 1080 είναι ταχύτερη από δύο GTX 980 σε SLI και πιο γρήγορη από την TITAN X, με επεξεργαστική ισχύ 9 TFLOPS, κάτι που βλέπουμε στο σχετικό chart που μιλά για "επιδόσεις ανά Watt" (Δείτε την εικόνα στο τέλος του άρθρου).

Εφοδιάζεται με 2560 CUDA Cores και χρονίζεται στα 1607 MHz base clock και 1733 MHz για το GPU Boost clock ενώ η μνήμη των 8GB είναι τύπου GDDR5X και τρέχει στα 2500 MHz (10GHz Effective - QDR με δίαυλο 256-bit). Η κάρτα προορίζεται για την high end αγορά και θα πωλείται με προτεινόμενη τιμή $599 έχοντας αρκετά χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα (σε συνάρτηση με τις επιδόσεις) που ικανοποιούνται με ένα 8pin (180W TDP). Όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και ταχύτερη έκδοση με τον πυρήνα GP100 κάποια στιγμή το 2017 όπως επισημαίνουν πηγές. 


GTX 1070
Παράλληλα η NVIDIA φέρνει στο mainstream την high end δύναμη της "GTX 980" χάρη στη νέα GTX 1070. Η κάρτα που βασίζεται και αυτή στην λιθογραφία 16nm FinFET έρχεται με τη νέα αρχιτεκτονική Pascal και συνοδεύεται από 8GB GDDR5 μνήμη που τρέχει στα 2000 MHz. Κατά πάσα πιθανότητα η κάρτα θα εξοπλίζεται με 2048 CUDA cores όντας μια κομμένη έκδοση της GTX 1080 και οι επιδόσεις της θα φτάνουν τα 6.5 TFLOPS. Οι πληροφορίες για τη κάρτα είναι σχετικά περιορισμένες όμως θα αποκαλυφθούν τόσο στην Computex, όσο και στις 10 Ιουνίου όπου έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία της. 

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα, η NVIDIA GeForce GTX 1080 θα έχει MSRP $599 με την Founders Edition (η οποία λέγεται ότι θα έχει το νέο reference cooler) θα βρίσκεται ένα σκαλί πάνω αγγίζοντας τα $699. Η διαθεσιμότητα ξεκινά στις 27 Μαΐου. Η GTX 1070 αποτελεί εντελώς διαφορετική περίπτωση μιας και θα βρεθεί στα καταστήματα στις 10 Ιουνίου με προτεινόμενη τιμή $379 USD ενώ θα υπάρξει και πάλι μια έκδοση "Founders Edition" που θα έχει MSRP $449 USD.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.