ειδήσεις

2018 η πρώτη δοκιμαστική πτήση ιπτάμενου ταξί της Airbus

Αν και οι πρώτες δοκιμές θα είναι μη επανδρωμένες, η εταιρεία έχει στόχο να έχει ειδικά εκπαιδευμένους πιλότους στα τετραθέσια ιπτάμενα ταξί της όταν ξεκινήσουν να πετούν κανονικά στον εναέριο χώρο πόλεων γύρω στο 2023. Αργότερα, οι πτήσεις θα είναι πλήρως αυτόνομες. Τα αυτοοδηγούμενα ταξί αποτελούν μέρος της εικόνας που έχουμε σχηματίσει για τις μελλοντικές μετακινήσεις, και ξέφυγαν από τη σφαίρα της φαντασίας, από τότε που η Airbus ανακοίνωσε το concept τον Αύγουστο του 2016. 
Τελικώς, στη τελική του μορφή το CityAirbus διαθέτει quad-motor design, σχεδιασμός οικείος σε όλους όσους ασχολούνται με τα drones. Η αποστολή του είναι να απογειώνεται κάθετα, να μεταφέρει έως και τέσσερα άτομα με ταχύτητα στον προορισμό τους, και εκεί να προσγειώνεται κάθετα (VTOL) και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια. Ο σχεδιασμός με τα τέσσερα fans θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου αλλά και τους μεγέθους του σκάφους, ενώ ο διαμοιρασμός του κόστους της μετακίνησης στα τέσσερα, θα μειώσει μελλοντικά το κόστος σε αυτό μίας διαδρομής με ένα κοινό ταξί. 
Η Airbus δεν είναι η μοναδική εταιρεία που πιστεύει ότι τα ιπτάμενα ταξί είναι καλή ιδέα. Η Uber πραγματοποίησε πρόσφατα ένα τριήμερο συνέδριο με θέμα τα ιπτάμενα ταξί του μέλλοντος ανακοινώνοντας σχέδια για το δικό της ιπτάμενο ταξί, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το 2020. Πρόσφατα επίσης στο Ντουμπάι, η Γερμανική εταιρεία Volocopter πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του δικού της πρωτότυπου 18-rotor ταξί. 
 Site: Engadget

About Freegr network

Από το Blogger.